ACSI FreeLife

Menu

Pössl 2Win occasion

Hoe doet de Pössl 2Win het als een tweedehands? ACSI FreeLife testte de vijf jaar oude occasion en moest moeite doen om gebreken op te sporen.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Poessl 2Win

Signalement

Merk
Pössl
Model
2Win X250
Testjaar
2015

De Pössl 2Win komt uit het bouwjaar 2010 en ziet er onberispelijk uit. Zijn vorige eigenaar heeft hem overduidelijk met liefde behandeld. De metallic lak vertoont rondom geen beschadigingen of krassen en de wagen is duidelijk schadevrij. Nieuwprijs is € 44.900.

Goed ingereden

De 2,2 liter-HDi van Citroën is met zijn 120 pk niet heel snel, maar wel stil en zuinig. Op de teller staat 63.000 kilometer, waarmee de Pössl goed ingereden is. Motor en versnellingsbak hebben beiden geen lekkages of tekenen van vocht. Een goed teken. Ook de vering, schokdempers en aandrijfassen zijn onberispelijk.

Citroën

Volgens een ervaren monteur hebben de basisvoertuigen van Citroën van dit bouwjaar eigenlijk nooit problemen. Reparaties beperken zich tot versleten onderdelen. Het enige mankement van dit voertuig is een roestgat in de belangrijkste geluidsdemper en deze moet eerdaags worden vervangen.

Pössl 2Win als nieuw

Ook het interieur van de Pössl 2Win doet nog zo goed als nieuw aan, evenals de keuken en de koelkast. De douchebak heeft wat scheurtjes, maar die zijn verwaarloosbaar. Gelukkig vinden we na een grondige inspectie nog wel wat gebreken: de aluminium sponning van het achterraam heeft corrosie in de waterafvoer en de hoezen van de Fiammaluifels zijn vervuild en moeten worden vervangen. Gelukkig maar, we waren al bang dat we geen mankementen konden vinden.

Wil je meer weten over de Pössl 2Win? Je leest het in ACSI FreeLife 7-2015. Bestel hem hier!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Pössl 2Win occasion

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht