ACSI FreeLife

Menu

Pilote Pacific: een testrit door Frankrijk

Heel veel hebben we nog niet over het merk Pilote geschreven in ACSI FreeLife. Tijd om kennis te maken met deze camperfabrikant! We namen de Pilote Pacific P 650 C mee naar de Elzas voor een testrit in zijn geboorteland Frankrijk.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Pilote
Model
Pacific P 650 C
Onderstel
Fiat Ducato 35
Testjaar
2016
Gewicht
3500 kilogram (maximaal toelaatbaar totaalgewicht)

Camperfabrikant Pilote uit het West-Franse La Limouzinière is een wat minder bekend merk. Toch kan daar weleens verandering in komen. Vorig jaar bracht de fabrikant compacte campers op de markt met een opbouwlengte van 6 meter, nu slaat het merk een brug naar de grotere voertuigen met de 650-serie.

Essentiel en Sensation

Bij Pilote zijn meerdere indelingen beschikbaar in zowel de integraallijn Galaxy als halfintegraallijn Pacific. Alle Pacific-campers zijn verkrijgbaar als basismodel Essentiel en als Sensation. Bijna alle modellen zijn leverbaar met hefbed. Voor de Pacific P 650 C Essentiel betaal je vanaf € 62.900, de Sensation variant heeft een prijskaartje vanaf € 68.900.

De Sensation heeft onder meer een Truma Combi 6 in plaats van 4, een automatische omschakeling voor de gasflessen, een tegen vorst beschermde vuilwatertank en een in hoogte verstelbaar bed boven de garage.

Eenmaal onderweg

Tijdens de testrit komen de compacte afmetingen al gelijk goed van pas. Wanneer we een verkeerde afslag nemen en vast komen te staan in een wijk vol smalle straatjes, weten we dankzij het goede zicht naar boren en opzij ons zonder ook maar één enkele kras langs uitstekende muren en geparkeerde auto’s te manoeuvreren.

De basisuitrusting van de Pacific is overigens heel compleet. De camper is standaard uitgerust met onder andere een 130 pk turbodieselmotor en airco in de bestuurderscabine. Bovendien is alles goed afgewerkt en afgedicht. Duurzaamheid staat duidelijk hoog in het vaandel.

Ben je benieuwd hoe de testrit met de Pilote Pacific verliep? Dat lees je in ons magazine, ACSI FreeLife 3-2016. Onze testredacteur beschrijft hier uitgebreid zijn ervaringen!

bestel magazine

Praat mee

 1. HP
  Hugo Perfors

  Plaats aan de zijkant tussen bed en bestuurderscabine een paar kussens .

  Reageer
  0
  0
 2. DJ
  Dewulf Jan

  Wij hebben ook onze eerste uitstappen gedaan met Pilote P650C.
  Onze bevindingen zijn over het algemeen heel goed.
  Eén ding valt erg tegen: irritant lawaai – gedaver en gerammel – bij het rijden op slechte wegen.
  Dit heeft niets te maken met de inhoud van de kasten.
  Ik vermoed eerder lawaai van het vaste meubilair of misschien van de constructie om het bed elektrisch op en neer te bewegen … ???
  Tot nu toe vinden wij nog geen oplossing hiervoor.
  Is er misschien iemand die hetzelfde ondervindt ?
  Graag uw reactie.
  Jan Dewulf (Ieper België)

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Pilote Pacific: een testrit door Frankrijk

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation