ACSI FreeLife

Menu

Op pad met de Tischer B-Box 240

Wij testten de Tischer B-Box 240 en reisden met vier naar de Balkan. Als trekpaard fungeerde een Isuzu pick-up D-max met dubbele cabine.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Tischer
Model
B-box 240
Onderstel
Optioneel
Banden
n.v.t.
Testjaar
2015
Gewicht
Leeg: 2510 kg, rijklaar: 2680 kg
Basisprijs
27179

Na het ‘opzadelen’ verandert de Isuzu pick-up van een dagelijks werkpaard in een pure vakantieauto. Eenmaal op de laadbak van de pick-up zet je de B-Box met vier beugels stevig vast. De daarvoor benodigde set kost voor deze Isuzu € 300. Stroom komt van de stekkerdoos bij de trekhaak, net als bij een gewone caravan.

Genoeg bergruimte

In de B-Box is volop plaats voor alle vakantiespullen, kookgerei en etenswaar. Elk hoekje is benut, maar de woonruimte heeft daar niet onder geleden. De zitgroep in het midden en de staruimte daarvoor zorgen voor een ruimtelijk effect. Vooral als je vanuit het bovenbed in de alkoofruimte naar beneden kijkt, oogt de woonruimte gigantisch.

In het achterste gedeelte zijn de toiletruimte en de garderobekast naast elkaar geplaatst, en er tegenover vinden we de keuken. Naar het toilet gaan is een beetje behelpen, maar functioneel is de kleine toiletruimte wel. Over het keukengedeelte hebben we weinig te klagen. De twee gasbranders met piëzo-ontsteking behoren tot de snelste die we ooit zagen.

Helemaal uitgerust

De ouders klimmen over het kinderbed naar de alkoofruimte, waar een prima bed van 195 x 150 cm wacht. Er is een open opbergvakje met een klepje voor alle snuisterijen tijdens de nacht. Voor verwarming en warm water zorgt de Truma Combi 4. Tischer heeft zowaar ook het nieuwe CP plus bedieningspaneel gemonteerd, met programmeerbare starttijd inclusief nachtstand. Ook onder de matrassen in de alkoof zijn uitstroomopeningen.

Eenmaal op de camping genoten we van de mogelijkheid om even je ‘huis’ neer te zetten en er met de pick-up op uit te trekken. Naar de dichtstbijzijnde stad bijvoorbeeld. Maar verschil met een echte caravan is er natuurlijk wel. De luifel vergroot weliswaar je leefruimte, maar kamperen met deze apart ogende B-Box doe je toch vooral buiten.

bestel magazine

Praat mee

 1. I

  Leuk geval , jammer dat alleen het belangrijkste ontbreekt. wat gaat zoiets kosten zo
  wel in aanschaf als ook het resterende deel ? ( bel. verz. etc).

  Reageer
  0
  0
 2. DV
  Dick Voltman

  niet te veel willen meenemen en alle gewichten voor vertrek controleren totaal/voor/achteras en houden aan de vermelde gewichten op kenteken.
  Als u zich hieraan houdt kunt u veilig op vakantie gaan.
  Belasting geen kwart tarief.U betaald alleen voor de auto niet voor de camperunit

  Reageer
  0
  0
 3. B
  B.Feddes

  Interessant artikel.
  Ik heb echter nog twee vragen.

  Technisch:
  Hoe zit het met de belasting van de achteras in beladen toestand?
  Zo te zien komt nagenoeg het gehele gewicht van de unit op de achteras met als gevolg overschrijding asdruk.

  Belasting:
  Wordt je aangeslagen voor het volledige tarief of kun je nog profiteren van het kwart jaartarief/campertarief)?

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Op pad met de Tischer B-Box 240

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation