ACSI FreeLife

Menu

Op pad met de Roadcar R600

Met die nieuwe Roadcar R600 wil Pössl ‘de beste kwaliteit voor een eerlijke prijs leveren. Met een vanafprijs onder de € 42.000 lijkt het met die prijs wel goed te komen. ACSI FreeLife vraagt zich af hoe het met de kwaliteit zit.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
3
3
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Pössl
Model
Roadcar R600
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2015
Gewicht
3300 kg (maximaal toelaatbaar)
Basisprijs
41840

De Roadcar R600 is een naar verhouding zeer aantrekkelijk geprijsde buscamper. Wel zitten er wat schoonheids- en constructiefoutjes die we niet ongenoemd willen laten.

Extra pakketten

Hoewel de vanafprijs van deze Roadcar € 41.840 bedraagt, betaal je voor de versie die wij hebben getest € 46.251, vanwege twee extra pakketten: het Chassis-pakket en het Basic-Pakket. In het Chassis-pakket zit onder andere een airbag voor de bijrijder en airconditioning in de cabine.

Het Basic-pakket heeft een douche in de toiletruimte, complete verduistering, een Heki-dakluik achterin en nog meer extra’s. Naast deze twee pakketten zorgen een radio, verhoging van het totaalgewicht tot 3,5 ton en een elektrische buitenspiegel voor het uiteindelijke prijskaartje van de testwagen: € 49.340.

Interieur

Het meubilair is van goede kwaliteit: de meeste kanten en randen zijn solide verstevigd op een manier waardoor ze er ook goed uitzien. Alleen in de schuifwand van de toiletruimte ontbreekt deze afwerking en zijn de randen behoorlijk scherp. Pluspunten zijn er voor de koelkast, die ook vanaf de buitenkant kan worden geopend en de handige indeling.

Minder handig is het dat in bed stappen niet zo makkelijk is omdat de afdekplaat in de weg zit. Tijdens onze test is de Roadcar op verschillende punten al niet meer helemaal actueel. Het is dus goed mogelijk dat deze camper nog verder evolueert.

Voorlopige conclusie

Om die reden kunnen we nog geen harde conclusie maken over de Roadcar R600. Wel zitten er schoonheidsfoutjes (rollo’s aan de matras, vakjes zonder aanwijsbaar nut of gordijnen die met Spax in de wand zijn geschroefd). Ons advies is daarom om de Roadcar goed te controleren voor je hem koopt of nog even te wachten tot alle constructiefoutjes zijn hersteld.

Verder is het oordeel positief: een buscamper met eenvoudige maar professioneel gebouwde meubels voor een eerlijke prijs.

Het hele verslag van onze test met de Pössl Roadcar R600 lees je in ons nieuwste magazine, ACSI FreeLife 1-2016. Vanaf 7 januari te koop in de winkel, maar je kunt hem hier al online bestellen.

bestel magazine

Praat mee

 1. Jz
  Jef van zwoon

  Zelf eigenaar van een Roadcar R540.
  Ben er wel tevreden over,buiten de service v.d dealer.
  Heeft alles wat er nodig is,enkel zonnepaneel,en tweede woonbatterij bijgeplaatst (Zelf best te doen)

  Reageer
  1
  0
 2. E

  Ik heb interesse in de test en wil dat aanstaande magazine bestellen , maar op de bestelmogelijkheid die u biedt staat magazine 1-2016 ?? Wat moet ik hier van denken?

  Reageer
  0
  0
  1. De complete test van de Roadcar R600 staat in editie 2016-1 en niet in de meest recente uitgave van ACSI FreeLife. Dit artikel is in december 2015 geplaatst en de verwijzing naar ‘het nieuwste nummer’ is wat ongelukkig. Editie 2016-1 is via het formulier nog altijd te bestellen.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Op pad met de Roadcar R600

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation