ACSI FreeLife

Menu

Op jacht naar een occasion

ACSI Freelife is altijd op zoek naar occasions: een pareltje in topconditie tussen de gebruikte tweedehandsjes. We beschrijven onze vondsten altijd in het magazine. Hier lees je over de Bürstner I 542 Elegance –  een camper met een uitstekend sanitair.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
buerstner 02

Signalement

Merk
Bürstner
Model
542 Elegance
Onderstel
Fiat Ducato 230
Testjaar
2015
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3500 kg
Basisprijs
23500

De Bürstner I 542 Elegance is een compacte integraalcamper met het chassis van de Fiat Ducato 2,8 JTD, een vermogen van 128 pk en een opbouw van sandwichpanelen.

Goede conditie

De voor- en achterkant zijn van polyester en daardoor bestand tegen steenslag en gevrijwaard van corrosie. Van buiten verkeert de wagen in een goede conditie. Alleen de voorkant lijdt aan een typische polyesterkwaal: doffe lak.

Je ziet het overigens alleen van dichtbij en het geldt niet voor de lichtgrijze voorbumper die glimt alsof hij de showroom net heeft verlaten. Linksachter is een kleine parkeerschade zichtbaar: een scheurtje in de achterbumper. Met een speciale lijm laat dit zich evenwel goed repareren.

Tiptop van binnen

Het meubilair is brandschoon, alle scharnieren en sloten werken feilloos. Uiteraard is aan het fornuis en de spoelbak te zien dat ze gebruikt zijn, maar ook hier is alles netjes en schoon. Hoewel de I 542 ontworpen is voor vier reizigers, is hij toch meer geschikt voor twee personen. Vanwege de compacte afmetingen is er geen plaats voor een vast bed.

Uitermate praktisch

De grote kledingkast in de toiletruimte is op die plaats ongebruikelijk, maar uitermate praktisch. De toiletruimte is hierdoor ook een aan andermans zicht onttrokken ruimte waar je je kunt omkleden. Slim bedacht!|

Lees verder

In ACSI FreeLife 4-2015 lees je het hele verhaal over deze Bürstner. Koop ‘m hier of ga naar de boekhandel voor het laatste magazine. In het magazine lees je bovendien alles over de buscamper in de buscamperspecial. Een prachtige verzameling reisverhalen, tests en informatieve artikelen voor iedereen die alles wil weten over kamperen.

bestel magazine

Praat mee

  1. M

    Wat is t bouwjaar en wat de prijs

    Reageer
    0
    0

Praat mee: Op jacht naar een occasion

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht