ACSI FreeLife

Menu

Occasion van Knaus onder de loep

Op een spiksplinternieuwe camper is vaak weinig aan te merken. Maar hoe zit dat na enkele gebruikersjaren? ACSI FreeLife test iedere editie een occasion. Deze keer is de Knaus Sun TI 600 LF uit 2005 aan de beurt.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Knaus Sun TI 600 LF

Signalement

Merk
Knaus
Model
Sun TI 600 LF
Onderstel
Renault Master (Phase II)

Op het verlanglijstje: een compacte halfintegraal voor minder dan € 40.000 en geschikt voor een stel.

Goed onderhouden

Aan de buitenkant maakt de camper een gedegen indruk. Buiten een kleine lakschade op het spatbord, is de opbouw volledig schadevrij. Ook technisch is de camper in orde. De vorige eigenaar heeft de camper duidelijk goed onderhouden.

De basis van de Sun TI 600 LF is een voorbeeldig onderhouden Renault Master (Phase II). De goedkoopste uitvoering van de Sun TI heeft een dCi-motor van 2,5 liter en 99 pk, wat niet erg krachtig is. Deze occasion heeft een krachtiger dCi-motor van 114 pk.

Interieur

Ook het interieur van de Knaus ziet er goed uit. Dankzij de grote ramen, die veel licht binnenlaten, oogt het geheel erg vriendelijk. Hoewel de fabrikant kwalitatief goede scharnieren heeft gemonteerd, hebben alle kleppen toch veel speling. Omdat de kunststofvergrendeling niet bijgesteld kan worden, adviseert het testteam zelfklevende siliconenstrips. Voor nog geen € 5 ben je dan af van het gerammel.

Prima koop

Van de keuken is te zien dat hij gebruikt is, maar hij ziet er nog prima uit. Onder het bed is een flinke bergruimte die zowel van binnenuit als buiten bereikbaar is. De toiletruimte is compact, maar heeft toch meer dan genoeg bergruimte en zelfs een aparte douche.

De Knaus Sun TI 600 LF is geschikt voor twee personen, met nog plaats voor een (klein)kind. Met een buitenlengte van 6,33 meter is deze halfintegraal compact, maar hij heeft wel meer ruimte dan een buscamper. Nadat hij gereed is gemaakt voor de verkoop, een technische check heeft gekregen en een nieuwe APK-keuring, is deze Knaus een prima koop voor een eerlijke prijs.

Een uitgebreid verslag van de Knaus Sun TI 600 LF vind je in ons magazine, ACSI FreeLife 1-2016. Je bestelt hem hier gemakkelijk online.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Occasion van Knaus onder de loep

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht