ACSI FreeLife

Menu

Occasion getest: TEC FreeTEC 708 TI

Het merk TEC wordt niet meer gebouwd. Op de occasionmarkt zijn er nog genoeg exemplaren in de omloop. ACSI FreeLife komt een TEC FreeTEC 708 TI uit 2008 tegen.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
occasion TEC Freetec

Signalement

Merk
TEC
Model
TEC FreeTEC 708 TI
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht: 3.500 kg
Basisprijs
Richtprijs testoccasion: € 40.000

TEC? Bestaat dat merk eigenlijk nog? De ooit onder die naam gebouwde campers zijn er nog wel, maar heten nu LMC. De producten van TEC en LMC rolden beide van de band in Sassenberg, maar in de zomer van 2013 herstructureerde de Erwin Hymer Groep deze productiestandplaats. Sindsdien wordt alles onder de merknaam LMC verkocht.

TEC FreeTEC

De campers bleven echter in productie. Zo ook deze occasion, de TEC FreeTEC 708 TI die op een Ford Transit is gebouwd. Hoewel een Transit niet zo populair is als een Fiat Ducato heeft deze Ford wel enkele voordelen. Hij was en is er namelijk met voor-, achter- of vierwielaandrijving.

Vooral de achterwielaangedreven versies met dubbel lucht bieden veel meer tractie dan de voorwielaandrijvers uit Frankrijk en Italië. Bovendien geven de dubbele banden achter veel rijstabiliteit. Ze verminderen het slingeren bij spoorvorming in het wegdek.

Lage kilometerstand

Met zijn 115 pk is de 3,5-tonner niet royaal maar wel afdoende gemotoriseerd. Ondanks de winterse temperaturen en het feit dat de camper langere tijd heeft stilgestaan, start de motor probleemloos. De dieselmotor loopt mooi rond en reageert zeer vlot op gasgeven. Alle riemen zien er goed uit en zijn op spanning.

Voor een probleem met de injectoren, dat bij enkele Transits na de winter voor forse motorschade zorgde, hoeft men bij deze camper niet te vrezen. De krachtbron heeft eerder te maken met een beetje roestvorming dan met lekkage van vloeistoffen. De laatste olieverversing is gedaan bij circa 15.000 kilometer, de helft van de totale tellerstand. Vanwege de leeftijd zouden alle vloeistoffen moeten worden ververst voor de camper in gebruik wordt genomen. De bodem van de camper en de techniek zijn verder in uitstekende staat.

Andere occasions

Ben jij net op zoek naar een tweedehands camper? Op onze website worden allerlei campers aangeboden en kun je gericht zoeken naar een passende occasion.

Hele verhaal

Nog even terug naar de TEC FreeTEC uit 2008. Mis jij nog wat belangrijke informatie over deze occasion? Dat kan kloppen. Het volledige artikel van vier pagina’s vind je in ACSI FreeLife 4-2017. In dat verhaal wordt de TEC FreeTEC binnenstebuiten gekeerd en kom je er onder meer achter dat de camper uit 2008 nog weinig heeft geleden.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Occasion getest: TEC FreeTEC 708 TI

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht