ACSI FreeLife

Menu

Occasion getest: Ford Nugget

Een wagen met roots. Zo kun je de Ford Nugget van Westfalia wel noemen. Wij vonden een occasion van deze klassieker en namen ‘m onder de loep.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Ford Nugget

Signalement

Merk
Ford
Model
Nugget
Onderstel
Ford Transit
Banden
Max. toelaatbaar gewicht 2820 kg, rijklaar gewicht 2382 kg
Testjaar
2016

Een tweedehands camper vinden voor een redelijke prijs is vandaag de dag nog niet zo eenvoudig. Het wordt nog moeilijk als je een buscamper zoekt, want die zijn razend populair.

Ford Nugget

Deze Ford Nugget is een door Westfalia gebouwde compacte camper op basis van een Ford Transit uit 2007. Vergelijking van het aanbod is niet zo makkelijk omdat sommige handelaren dit model aanbieden als Westfalia en andere onder de juiste naam Ford Nugget. Wie zich een goed beeld van het aanbod wil vormen, kan dus het beste zoeken op beide namen.

Aan de buitenkant maakt de Ford Nugget een volmaakte indruk. Alleen het kapje van de kentekenverlichting is beschadigd. Omdat zowel de achterklep als de bumper geen enkel schrammetje vertonen, kunnen we concluderen dat de bus niet betrokken is geweest bij een aanrijding.

Onderhoud

De goede indruk wordt alleen maar beter bij het inzien van het onderhoudsboekje. De vorige eigenaar heeft al het onderhoud punctueel door de garage laten doen. Een typisch ouderdomskwaaltje – en niet alleen bij de Ford Transit – is dat veel sierlijsten loslaten bij de hoeken. Ook bij deze Nugget is dat het geval. Dit euvel moet wel worden verholpen.

De onderkant van het motorcompartiment ziet er verder goed uit. Alleen in de wielkasten is de coating deels opgelost en is de lak te zien. De coating moet dus worden vernieuwd.

Voor de Nugget staat de gebruiksvriendelijkheid in hoofdletters gedrukt. Met een lengte van slechts 4,86 meter en een breedte van 1,97 meter is deze Ford goed opgewassen tegen de eisen die het dagelijkse leven stelt. Wel is het beter om parkeergarages en autowasstraten te vermijden. Met een hoogte van 2,85 meter loop je het risico dat je eruit rijdt met een cabriolet.

Meer weten over de tweedehands Ford Nugget die wij vonden? In ACSI FreeLife 4-2016 lees je er alles over.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Occasion getest: Ford Nugget

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht