ACSI FreeLife

Menu

Occasion getest: Adria Twin 600 SP

Buscampers zijn populairder dan ooit. Ook de occasions zijn niet aan te slepen. ACSI FreeLife test een tweedehands Adria Twin 600 SP uit 2011.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Adria Twin 01b jpeg

Signalement

Merk
Adria
Model
Twin 600 SP
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016
Gewicht
Maximaal toelaatbaar gewicht 3300 kg
Basisprijs
€ 42.000

We vinden een Adria Twin 600 SP in titaanuitvoering in de kleur zwartmetallic bij een camperdealer. Gebruikerssporen zijn nauwelijks te vinden. Het prijskaartje
€ 42.000 staat op de voorruit van deze variant. Maar is het wel terecht om bijna een nieuwprijs te moeten betalen voor een camper van vijf jaar oud? Volgens de dealer komen we daar wel achter als we hem van dichterbij bekijken.

Onberispelijke staat

Een eerste inspectie maakt duidelijk dat de zwartmetallic buscamper aan de buitenkant echt in een zo goed als onberispelijke staat verkeert. Er zijn geen deuken, krasjes of andere schades te zien. De luifel is aan het dak gemonteerd en keurig in de kleur van het voertuig gespoten. De stof van de luifel is ook helemaal schoon en de steunen en scharnieren zijn in orde.

Ook een blik onder de motorkap stemt tot tevredenheid. De Ducato met een 120 pk MultiJet-motor heeft slechts 45.000 kilometer op de teller en daar is niet mee geknoeid, zo leert het serviceboekje. De Fiat is hiermee keurig ingereden en dat laten de motor en de versnellingsbak ook zien. Schoon, droog en zonder een druppeltje olie. Een blik onder het voertuig bevestigt zijn bijzonder goede conditie.

Zonder te roken

De bodem en de opbouw zijn zonder schade en als nieuw, de vaak in slechte staat verkerende rubbers van de achteras en de uitlaat zien er bij deze kandidaat piekfijn uit. Het mag duidelijk zijn dat de MultiJet met een druk op de knop aanslaat en – zonder te roken – rustig zijn werk doet.

De werkplaatschef controleert in ons bijzijn alle relevante functies: remmen, koppeling en versnelling krijgen een oké. Als laatste bewijs van een feilloze technische staat verbindt hij de Ducato met zijn testapparatuur en doorloopt een complete check. Uitslag: geen gebreken in de elektronica.

Benieuwd naar hoe het interieur van de buscamper scoort? Is daar ook haast niet te zien dat het een occasion is? In ACSI FreeLife 8-2016 lees je het uitgebreide artikel over Adria Twin 600 SP.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Occasion getest: Adria Twin 600 SP

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht