ACSI FreeLife

Menu

Morelo Palace 85 L

Voor twee ton kopen de meeste mensen een huis, maar een bevoorrechte minderheid besteedt dat geld aan een camper. Voor zoveel geld mag je best een paar eisen stellen. Kan de Duitse topcamper Morelo Palace daaraan voldoen?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
134 135

Signalement

Merk
Morelo
Model
Palace 85 L
Onderstel
Voor: onafhankelijke wielophanging met luchtvering │ Achter: staaltorsievering met volledige luchtvering
Banden
225/75 R16 C
Testjaar
2013
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 7490 kg, rijklaar leeggewicht 5250 kg
Basisprijs
192000

Morelo Palace: koningsklasse

De Morelo Palace 85 L is een camper in de koningsklasse met een prijskaartje dat elke verbeelding tart: € 192.000. Het is onze duurste testcamper tot nu toe, en de kans is klein dat we snel nog eens zo’n exclusief product in handen krijgen. Reden te meer om dit luxepaard eens grondig aan de tand te voelen.

Enorme leefruimte

De enorme leefruimte is een slordige achttien vierkante meter groot. De twee in de lengte geplaatste eenpersoonsbedden meten elk 200 bij 110 centimeter, maar kunnen ook worden samengevoegd tot een riant kingsize bed met een breedte van 2,20 meter.

Het afneembare, met leder beklede sportstuur is een unieke eigenschap van de Morelo. Door het weg te halen kan de chauffeursstoel makkelijker omdraaien naar de zitgroep, en het verkleint meteen het risico op diefstal van het voertuig. De Morelo Palace is luxueus uitgerust. Verder is de toegangsdeur hoogwaardig en de garagedeur elektrisch. Ook zijn er extra opties als een hefbed en een vaatwasser.

Camper veilig?

De voordeur heeft veiligheidsglas en een elektronisch cijferslot, het stuur is dus afneembaar; kortom de Morelo Palace is een zeer veilige camper. Maar hoe zit het met de veiligheid op de weg? De luxe camper is namelijk een indrukwekkende 8,74 meter lang en 3,44 meter hoog.

Het rijcomfort wordt weliswaar aanzienlijk verbeterd door de achteruitrijcamera, luchtvering (beiden extra opties) en de verwarmde chauffeursstoel met luchtvering, maar het is en blijft natuurlijk een joekel van een camper, die aan de achterzijde een overhang van bijna drie meter heeft. Ongetwijfeld stelt daardoor de camper op de weg hoge eisen aan de chauffeur. ACSI FreeLife onderwierp de Palace 85 L aan een grondige rijtest. Het resultaat hiervan en meer (technische) informatie vind je in het april/mei-nummer van ACSI FreeLife.

Praat mee

 1. AB
  Astrid ten Berge

  “en het is verkleint meteen het risico” -> de ‘is’ moet hier worden weggehaald!

  Verder een interessant artikel. Wel jammer dat er hier niet een foto of twee is toegevoegd van ’t interieur!

  Reageer
  0
  0
  1. Dank voor je opmerkzaamheid. Momenteel werken we aan een mooie manier om meerdere foto’s te kunnen tonen bij de artikelen.

   Reageer
   0
   0

Praat mee: Morelo Palace 85 L

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht