ACSI FreeLife

Menu

Met Laika Rexosline op reis

Laika, de Italiaanse dochter van Hymer, belooft nog meer spirit met haar nieuwe Laika Rexosline 9009. ACSI FreeLife reist met een prototype af naar Zweden. Hoe doorstaat dit jacht op wielen de leeftest?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Laika
Model
Rexosline 9009
Onderstel
Fiat Ducato Maxi
Testjaar
2013
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 4250 kg
Basisprijs
129700

Met de 7,91 meter lange Laika Rexosline 9009 wil de fabrikant een ‘wauw’- reactie bij de camperaar uitlokken. Vooral met het design wordt afgeweken van de standaard. Zo is bijvoorbeeld als optie een zogenaamde ‘yacht club lounge’ beschikbaar waarmee je in plaats van een L-vormige zitgroep, twee aparte, chique en afzonderlijke zitplaatsen creëert. De tafel is opklapbaar.

Maritiem

De Laika Rexosline 9009 steunt op meerdere ideeën die draaien om licht, vormen en een maritieme associatie. Hiervoor zocht de fabrikant samenwerking met de Universiteit van Florence. Een led-lichtlijst boven de bovenkastjes in het slaap- en woongedeelte geeft meerdere kleuren die je met een afstandsbediening kunt instellen. Verder wisselen ronde en vierkante vormen elkaar af. Zo zijn de wastafel en douchekop vierkant evenals de gootsteen in het kookgedeelte en als de hendel van de kraan. De kraan zelf is echter halfrond gekromd en het ronde vierpits gasstel zit verzonken in een gebogen rechthoekig aanrecht.

Woongedeelte in de Laika Rexosline

De combinatie van rond en hoekig keert ook terug in het woongedeelte. De uitklapbare tafel is rond, de rugsteunen van beide stoelen zijn rond, als je tenminste in plaats van de klassieke L-vormige zitgroep kiest voor de optionele ‘yacht club lounge’ kiest, die voor een meerprijs van € 6400 te krijgen is.

Slaapkamer

In de slaapkamer zitten twee eenpersoons bedden. De enorme schuiflade onder het linkerbed biedt ruimte om voldoende kleding voor een complete wereldreis op te bergen. Lees hoe het ons is bevallen tijdens onze negendaagse reis naar Zweden in het nieuwe ACSI FreeLife magazine.

Vanaf nu in de winkel of hier te bestellen.

button bestel magazine

Praat mee

 1. BB
  Bart Benes

  Graag zou ik deze test ontvangen

  Reageer
  0
  0
 2. BF
  Beeldens Filip

  Wij zijn reeds 3 jaar de trotse bezitter van een Laika Rexosline 9009. Super mobilhome waar zwaar over nagedacht is.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Met Laika Rexosline op reis

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht