ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Sun Driver T690 Élégance

Italiaanse elegantie met een Hollands tintje, zo kun je de Sun Driver T690 Élégance het beste omschrijven. Ik reed met deze stijlvolle camper naar het zonnige zuiden van Oostenrijk voor de ACSI FreeLife TestTour. Tijdens de Tour was de Sun Driver Élégance T690 de plek waar ik werkte en leefde. Een voorproefje van dit relatief onbekende merk, gemaakt in Italië voor de Nederlandse en Belgische markt.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Sun Driver
Model
T690 Élégance
Onderstel
Fiat Ducato 2,3 liter turbo-diesel, 140 pk, automaat, Euro 6.2 D, 9-trapsautomaat
Testjaar
2020
Gewicht
max. toelaatbaar totaalgewicht 3.500 kg, leeggewicht 2.856 kg, rijklaar gewicht 2.956 kg
Basisprijs
€ 72.740

Stevige constructie

Naast de stevige constructie van de kasten, kleppen en deuren, zijn ook de wanden van de Sun Driver Élégance extra stevig gemaakt. Ze zijn gevuld met styropor met ruimte ertussen gelaten voor een koudebrug. In combinatie met de dikke bodem die bestaat uit kleine geperste piepschuimkorrels en een toplaag van maar liefst 8 millimeter (in totaal is de bodem 7 centimer dik bij de meeste merken is dit 3 centimeter) is de camper ook perfect geschikt om er in de winter mee op uit te trekken.

Fijne akoestiek

Wat mij tijdens de reis door Karinthië opvalt is dat je door die materialen zo’n fijne akoestiek hebt in de camper. Zijn de ramen gesloten dan hoor je nauwelijks geluiden tijdens het rijden. Zoals voorgaande jaren neem ik mijn kampeerliefhebbende ouders en mijn zoon ook mee op reis. Terwijl ik aan het werk ben voor de ACSI FreeLife TestTour vermaken opa en oma mijn actieve peuter. De Sun Driver T690 Élégance biedt genoeg plaats aan ons alle vier. En dankzij de ruime garage achterin kunnen we ook gemakkelijk al onze bagage kwijt. Gelukkig is het hartstikke mooi weer waardoor we vooral veel buiten zijn. De Fiamma luifel komt ons goed van pas om schaduw te creëren.

De garage biedt veel opbergruimte.

Automatisch vakantie

Zodra je de 140 pk Fiat-motor van de Sun Driver T690 Élégance start, heb je automatisch vakantie. Dat is natuurlijk al snel zo als je met een camper op pad gaat, maar de Sun Driver doet er een paar extra schepjes bovenop. De T690 is namelijk uitgerust met een automatische schakelbak. Daardoor kun jij je voeten tijdens de rit laten rusten. Tel daar nog de armsteunen aan weerszijden bij op en je zit volledig op je gemak achter het stuur. De grote zijspiegels met dodehoekspiegel, geven een goed zicht naar achteren en de achteruitrijcamera is een fijn hulpmiddel op de camping. Het voertuig heeft meer dan voldoende pk’s om met het overige verkeer mee te komen. Ook wanneer de hoogteverschillen in het zuiden van Duitsland steeds groter beginnen te worden.

Meer over de Sun Driver T690 Élégance

De zitgroep vind je voor in de camper. De bestuurders- en passagiersstoel kunnen worden omgedraaid en zijn dan onderdeel van de zitgroep. In het midden vind je de keuken en de toiletruimte met douche en achterin zijn twee enkele bedden geplaatst boven een ruime garage. Benieuwd naar nog meer details? Je leest het complete artikel in ACSI FreeLife magazine 1-2021.

bestel magazine

Confidental Infomation