ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Pössl 2Win

De buscamper Pössl 2Win wordt omschreven als een camper waarin je geniet van vrijheid en avontuur op het hoogste niveau. ACSI FreeLife ging met de buscamper op pad voor een Leeftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Albanien CamperVANS 42

Signalement

Merk
Pössl
Model
2Win
Onderstel
Citroën 35 L
Testjaar
2014
Gewicht
Maximaal toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg
Basisprijs
48894

We hebben met ons gezin ruim 5500 kilometer gereden in de Pössl 2Win camper. De 2Win heeft ons aangenaam verrast. De buscamper biedt veel bergruimte, aantrekkelijke laadreserves en een gebruiksvriendelijke indeling.

Handige indeling

Alleen al onder het bed achterin kunnen we de campingstoelen, tafel en gedemonteerde vouwkano kwijt, naast twee grote stapelboxen met duikspullen. T-shirts, broeken en truien berg je op in de enorme hangkasten boven de dinette. Wat je daar niet kwijt kan, past altijd nog in de bergruimte boven de chauffeursstoel. Pannen, servies en ander keukengerei vinden een plaatsje in de grote schuifladen in de keuken. Voor pakken fruitsap en houdbare melk is er plek in de zitbanken.

Warme houttonen

Ook in de toiletruimte is er veel plek om je spullen op te bergen: een klein rek onderin de hoek, twee brede legplanken boven het venster en nog meer plankruimte boven de spiegel. In de toiletruimte voel je je bovendien direct thuis dankzij de warme houttonen. Het draaibare Thetford-toilet biedt voor lange mensen voldoende beenruimte, en ook als je douchet is er genoeg bewegingsvrijheid. Al heeft het douchegordijn, dat rondom kan worden gesloten, wel de neiging aan je benen te kleven. Ook irritant: je kan de douchekop nergens ophangen.

De basis van de Pössl wordt gevormd door een Citroën bestelwagen, maar optioneel is ook de Fiat Ducato basis verkrijgbaar. De 2.2 liter-motor is een tikkeltje ruw maar wel sympathiek. Na meer dan 5500 kilometer zijn we blij verrast met het gemiddelde verbruik van 8,9 liter per 100 kilometer.

Ben je benieuwd naar wat we van de bedden vinden en hoe de keuken uit de test komt? In het augustus/september nummer van ACSI FreeLife lees je de uitgebreide test.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Pössl 2Win

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht