ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Knaus BoxLife 600 MQ

Dankzij een hefbed dat ver omhoog kan heb je ruimte genoeg met de Knaus BoxLife 600 MQ. Zelfs tijdens het slapen kunnen de fietsen veilig binnen staan. ACSI FreeLife ging een week op pad met de Knaus BoxLife.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Knaus
Model
BoxLife 600 MQ
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg,

De Knaus BoxLife 600 kun je naar wens indelen. Standaard heeft de buscamper een vast dwarsbed achterin met twee oprolbare lattenbodems. Optioneel kies je voor een hefbed dat je handmatig of elektrisch heel makkelijk omhoog en omlaag schuift. Het bed hangt aan vier staalkabels die worden geleid via rails.

Middensegment

De Boxlife werd in 2015 op de markt gebracht. Qua uitrusting hoort deze camper tot het middensegment. Bij Knaus wil dat zeggen: tussen de Weinsberg Carabus en de Knaus BoxStar.

Knaus heeft de BoxLife-campers onder de BoxStar-campers gepositioneerd, maar zodra je binnenkomt, is het duidelijk dat het een camper is uit het bovenste segment van de middenklasse. Fraaie hoeken en afwerking vallen op.

De schuifladen lopen gesmeerd. De deuren sluiten nauwkeurig en de push-lock-sluitingen zijn niet van de goedkope soort; integendeel ze zijn van zeer goede kwaliteit. In combinatie met het opvallend groene decor van de meubelpanelen maakt het geheel een hoogwaardige en moderne indruk.

Van buitenaf openen

Een heel bijzonder detail van het keukenblok is dat je de vier schuiflades ook van buitenaf kunt openen. Deze techniek werkt buitengewoon goed.

Er komt een trucje aan te pas: de lades zitten achter een deur en zijn daardoor niet erg diep maar wel aan beide zijden uittrekbaar. Ze lopen soepel, maar het is bovenal heel praktisch dat je het bestek ook van buitenaf kunt pakken.

Ontgrendelen

Het hefmechanisme werkt prima. Het bed hangt aan vier staaldraden. Om het naar boven of beneden te schuiven moet je eerst op een ontgrendelknop drukken waarvan er één aan de voorkant en één aan de achterkant van het bed zit. Daarna laat het bed zich zonder moeite naar boven of beneden bewegen.

Een nadeel van de constructie is dat de vier staaldraden aan de hoeken van het bed langs de muur lopen en eindigen bij het voeteneinde.

Ben jij nieuwsgierig hoe je de Knaus BoxLife nog meer naar jouw wensen kunt indelen? In ACSI FreeLife 5-2016 lees en zie je alles over de ervaringen met deze camper.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Knaus BoxLife 600 MQ

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation