ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Carthago Chic I 4.9 L

Carthago heeft voor het seizoen 2018 een verlengd model aan de Chic C-Line toegevoegd. Deze 30 centimeter langere 4.9 L biedt tussen de vele kasten en schappen nóg meer opbergruimte.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Carthago Chic I 4.9 L

Signalement

Merk
Carthago
Model
Chic I 4.9 L
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2017
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 4.500 kg
Basisprijs
€ 112.283

Wie Chic C-Line hoort, denkt meteen Carthago. Het mag dan ook niet verbazen dat Carthago de Chic C-Line regelmatig verder verbetert. Komend seizoen is de 4.9 ook verkrijgbaar in een verlengde uitvoering, de 4.9 L. Met 30 centimeter extra heb je tussen de toiletruimte en de in de lengterichting geplaatste eenpersoonsbedden twee kledingkasten die tot het plafond reiken. Dit langste model uit de Chic C-Line meet een opmerkelijke 7,75 meter.

Bijzonder mechanisme

Als je via de twee treden binnenstapt, zie je een stijlvol typisch Carthago-interieur. De beide comfortabele draaibare Aguti-stoelen in de cabine zijn in het testvoertuig met leer bekleed, net als de L-vormige zitgroep, wat heel goed past bij de rest van het interieur. Carthago heeft de zitplaats naast de toegangsdeur voorzien van een bijzonder mechanisme: je kunt het zitvlak naar voren opklappen. Je hoeft slechts aan een leren riempje te trekken om het zitvlak te ontgrendelen. Eronder vind je een diepe bergruimte.

Dubbele bodem

De dubbele bodem is via een klep van buiten toegankelijk. Een andere bergruimte in de dubbele bodem – die alleen vanbinnen toegankelijk is – vind je vlak achter de toegangsdeur. Het is een goed voorbeeld van de aandacht voor details. Twee stevige veerscharnieren houden de klep in de vloer open of juist gesloten. Alle randen zijn zorgvuldig gecoat. De bergruimte in de 4.9 L is al met al bijzonder groot.

Ruimte optimaal benut in de Carthago Chic C-Line 4.9 L

Waar er ook maar een bergplaats of vak te plaatsen was, heeft Carthago die mogelijkheid benut, zoals de schuiflade onder de bank in de zithoek of het flessenvak naast de keuken. Dit gaat vaak wel ten koste van het aanzicht. In plaats van rustige vlakken vind je op allerlei plekken in de camper nog een klein plankje of een los vakje. Maar praktisch is het zeker.

Alle informatie bij de hand

Benieuwd hoe de Carthago Chic C-Line 4.9 L verder bevalt? In ACSI FreeLife 8-2017 staat de camper onder een groot vergrootglas.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Carthago Chic I 4.9 L

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht