ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Carthago C-Compactline I143

Met de nieuwe Carthago C-Compactline I143 zet Carthago een slechts 2,12 meter brede camper in de etalage, maar wat heeft de vakantieganger aan die slanke taille?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Carthago e1396614653371

Signalement

Merk
Carthago
Model
C-Compactline I143
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2014
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, leeggewicht rijklaar 2850 kg
Basisprijs
85989

Slank is in de mode in camperland. De toonaangevende fabrikanten bouwen momenteel integraalcampers die beduidend smaller zijn dan de klassieke breedte van circa 2,30 meter. Bürstner en Carthago zijn met hun modellen voor 2014 in het voetspoor getreden van Dethleffs, Hymer en Knaus.

Minder is meer

“Compacte uitvoeringen passen in de huidige trend van ‘minder is meer'”, zo licht bedrijfsleider Bernd Wuschack toe waarom ook Carthago met de compactline een slanke camper introduceert. “Het voertuig is bovendien lichter en beter wendbaar.”

Een praktijktest moet uitwijzen of ‘less is more’ ook geldt voor de klassieke indeling van twee eenpersoonsbedden langs de zijkanten achterin, of dat het alleen handige marketingtaal is. Een weekend lang trokken we met een 6,98 meter lange C-Compactline I 143 over Zuid-Duitse binnenwegen en kronkelige alpenweggetjes. In het april/mei nummer van ACSI FreeLife magazine vind je de uitkomsten van deze praktijktest.

Is de Carthago C-Compactline smaller?

Zo blijkt onder andere dat de door Carthago opgegeven breedte van 2,12 meter niet helemaal klopt. In feite meet de wagen 2,22 meter als je de licht uitstekende wielkasten meerekent. De breedte van de carrosserie is wel precies 2,12 meter en daarmee 15 centimeter smaller dan Carthago’s vergelijkbare Liner.

Merk je dan wel dat de Compactline smaller is? Het antwoord luidt: jazeker. Ook minder ervaren camperbestuurders zullen de Compactline – deze stelling durven we wel aan – stressvrij langs de kronkelige weg kunnen loodsen. De 2,12 meter voelt in vergelijking tot campers met een standaardbreedte duidelijk wendbaarder aan dan de cijfers zouden doen vermoeden. Je krijgt met de Compactline veel minder het gevoel een groot en log voertuig te besturen.

Welke invloed heeft de afslankingskuur op het interieur van de Compactline? Hoe slapen de bedden? Wat krijg je voor de prijs van € 92.851? Antwoord op al deze en nog vele andere vragen vind je in de leeftest in het april/mei nummer van ACSI FreeLife.

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Carthago C-Compactline I143

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht