ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Bürstner Lyseo T 734

Dankzij een ingenieus wandensysteem beschikt de nieuwe Lyseo over drie aparte kamers. We stuurden een testkoppel op pad om de meerwaarde daarvan te bepalen.

Auteur
Katinka Schippers
Datum

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Lyseo T 743
Onderstel
Fiat Ducato
Banden
Wielbasis 430 cm
Testjaar
2017
Gewicht
3.500 max. toelaatbaar totaalgewicht
Basisprijs
€ 69.150

Wat zie je als je de Bürstner Lyseo T 734 na een lange rit op de camperplaats parkeert en in de gedraaide chauffeursstoel met een welverdiend koud glas bier aan tafel zit? Dat hangt er maar net vanaf. Het interieur van de halfintegraal is namelijk variabel en verschilt afhankelijk van de plaatsing van de wanden in grootte.

Aparte kamers

Dat zit zo: Bürstner heeft voor de Lyseo een ingenieus systeem van schuif- en vouwwanden bedacht waarmee je de binnenruimte kunt opdelen in een leefgedeelte, een uiterst riante toiletruimte en een afgesloten slaapkamer.

In ACSI FreeLife 4-2017 wordt de Bürstner Lyseo aan een leeftest onderworpen. Daarbij beginnen we in de keuken waar dat koude biertje in de 145-liter koelkast stond. De koelkast staat achter de hoekkeuken aan de kant van de chauffeur. Tussen het keukenblok en de koelkast zit een duimdikke naad. Deze loopt van de vloer tot aan het plafond en is vanbinnen bekleed met vilt. De naad maakt deel uit van de truc waarmee Bürstner de toiletruimte vergroot. In de naad zit namelijk een deel van de harmonicadeur verstopt waarmee je de sanitaire ruimte naar voren toe kunt afsluiten. Enkel optisch overigens, want geluiden en geurtjes houdt de vouwdeur niet tegen. Op zich is dit een goede vondst van Bürstner, ware het niet dat de koelkast (en dus het bier) zich nu opeens in de toiletruimte bevindt. Daar kun je dus niet bij als iemand op zijn gemak wil douchen.

Meer bewegingsvrijheid

Het grote voordeel is natuurlijk dat het sanitair zo veel meer bewegingsvrijheid biedt. En dat is ook nodig. Want met een diepte van 75 centimeter is het kleinste kamertje met recht klein te noemen. Zonder de ruimte te vergroten, kun je je er bijvoorbeeld onmogelijk omkleden.

Bürstner Lyseo in ACSI FreeLife

Hoe zit het verder met de bergingsruimte en het slaapcomfort? Om nog maar te zwijgen over het rijgemak en het kookcomfort. In ACSI FreeLife 4-2017 lees je de volledige leeftest.

bestel magazine