ACSI FreeLife

Menu

Leeftest: Bürstner Ixeo Time

Een frisse halfintegraal boordevol standaard extra’s. Dat is de Bürstner Ixeo Time IT 710 G in de speciale uitvoering Edition 30. Redacteuren Rosanne en Katinka namen hem mee tijdens de ACSI FreeLife TestTour 2017 door het Italiaanse Piëmont.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Leeftest Bürstner Ixeo Time

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Ixeo Time IT 710 G Edition 30
Onderstel
Citroën Jumper
Testjaar
2017
Gewicht
Max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg, rijklaar gewicht 3.063 kg
Basisprijs
€ 70.030

Ik werp een eerste blik in de camper en het valt mij (Katinka) gelijk op hoe licht en ruimtelijk het interieur is. In combinatie met de lichte bekleding lijkt de halfintegraal vanbinnen ruimer dan hij is. De dakkoepel boven de bestuurderscabine draagt daar ook aan bij. De 6,99 meter lange halfintegraal is gebouwd op basis van een Citroën Jumper.

Optioneel: automaat

Dat betekent zelf schakelen. Optioneel kun je de camper ook bestellen op basis van een Fiat Ducato met een automatische versnellingsbak me iets te comfortabel. Zelf schakelen houdt me bij de les. En dat komt me goed uit, want we moeten veel kilometers maken over de Duitse en Zwitserse snelwegen onderweg naar Noord-Italië.

De Citroën Jumper rijdt als een zonnetje. Schakelen gaat soepel. Op het dashboard geeft een groen pijltje omhoog het beste moment aan om naar de volgende versnelling te schakelen. Ook belangrijk: we doen qua snelheid niet onder voor de gemiddelde personenauto. De steile Zwitserse berghellingen daargelaten. De 160 pk-dieselmotor trekt ons gemakkelijk omhoog, maar 130 kilometer per uur bergop halen we niet. Dat is ook niet nodig. De omgeving is veel te indrukwekkend om doorheen te racen.

Geïntegreerde led-lichtlijst

De speciale uitvoering Edition 30 heeft veel extra’s. Vooral op het gebied van design. Zo is de grille van het voertuig helemaal zwart gespoten. Daarnaast heeft de camper een luifel met een geïntegreerde led-lichtlijst. De flitsende uitstraling van het exterieur blijft niet onopgemerkt. Bij elke plek waar we stoppen om te tanken of te pauzeren zijn de ogen gericht op onze spiksplinternieuwe camper.

Uitschuifbaar tafelblad

Op een Duitse parkeerplaats ontmoeten we een stel uit Luxemburg dat met een van de voorgangers van onze halfintegraal op pad is. De man en vrouw zijn nieuwsgierig en nemen een kijkje in de camper. Ze zijn meteen te spreken over het lichte interieur en vooral over het dakraam dat hun model niet heeft. De zitgroep zit voor in de halfintegraal. De cabinestoelen zijn beide draaibaar. Omgedraaid is er plek voor vier personen. Het tafelblad is uitschuifbaar zodat iedereen zijn bordje kwijt kan.

Nog meer standaard extra’s

Wil je weten hoe het verhaal verder gaat en wat voor standaard extra’s je nog meer tegenkomt in de de Bürstner Ixeo Time IT 710 G Edition 30? Lees dan het hele artikel in ACSI FreeLife 8-2017.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Leeftest: Bürstner Ixeo Time

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht