ACSI FreeLife

Menu

Klein maar fijn: Karmann Colibri

Karmann verrast met zijn eerste buscamper met hefdak. De Colibri kost in Duitsland nog geen € 40.000.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Karmann
Model
Colibri
Onderstel
Renault Trafic
Testjaar
2014
Basisprijs
39810

Het is duidelijk dat de voertuigvorm van de Karmann aantrekkelijk is. Alleen al in bijvoorbeeld Duitsland worden per jaar zo’n 5500 buscampers met hefdak verkocht. De Volkswagen California neemt er daarvan alleen al rond de 4000 voor zijn rekening, en ook de Mercedes Marco Polo heeft daarin een groot aandeel.

Marktaandeel voor Karmann

Veel marktaandeel blijft er voor anderen dus niet over. Karmann laat zich daardoor niet van de wijs brengen en start met een geheel eigen product, dat alleen het basisidee gemeen heeft met de marktleiders: de meubelrij aan de linkerkant en de tweezitsbank, die tot bed omgebouwd kan worden, aan de rechterkant.

Chassis Renault Trafic

Verder wil de nieuwe Colibri alternatieven bieden. Dat begint bij het basisvoertuig. Als enige model op de Duitse markt is hij op het chassis van de net vernieuwde Renault Trafic gebouwd. De compacte Fransman is weliswaar niet zo perfect als de Volkswagen T5 of de Mercedes Vito, maar is daarom ook prijstechnisch wat bescheidener.

Juist daarin zagen de strategen van Karmann hun kans, door de Trafic te voorzien van een woonuitrusting met enkele praktische voorrechten, zoals een bed in het hefdak met een breedte van 1,31 meter, een keuken met een relatief grote kook/spoel combinatie en heel veel opbergruimte in de kasten. Met een hoogte van 2,04 meter past de Colibri echter niet in elke parkeergarage, een argument wat in deze voertuigklasse niet onbelangrijk is.

Maar het allerbelangrijkste is vaak de prijs die op de Duitse markt € 39.810 inclusief bijkomende kosten en een 115 pk sterke motor is. In Nederland is de camper (nog) niet verkrijgvaar.

Copyright: MPS, Tekst: Jürgen Bartosch, Foto’s: Bernd Thissen

Praat mee

 1. Peter Koster

  Iets voor Frankrijk-gangers om rekening mee te houden: met een hoogte van 2,04 val je bij de tol net in klasse twee in plaats van de goedkopere klasse 1. Vind je een camper die vijf centimeter lager is, dan betaal je ongeveer een derde minder. Dat kan flink in de papieren lopen.

  Reageer
  2
  0
 2. CK

  Is verkrijgbaar bij Zinger Campers in Beilen

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Klein maar fijn: Karmann Colibri

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation