ACSI FreeLife

Menu

Karmann Dexter 550

In de doordachte Karmann Dexter 550 zijn een aantal praktische en ruimtebesparende oplossingen toegepast. Het doel: een compacte buscamper ontwerpen die weinig inlevert op het gebruiksgemak. ACSI FreeLife test de 550 uitvoerig.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Karmann Dexter 550

Signalement

Merk
Karmann
Model
Dexter 550
Onderstel
Fiat Ducato 130 MultiJet
Testjaar
2012
Gewicht
Totale massa 3300 kg, toegelaten aanhangergewicht geremd 2500 kg, ongeremd 750 kg
Basisprijs
65155

Ruimtebesparende oplossingen van Karmann Dexter

Bij een buscamper denken de meeste mensen meteen aan de Fiat Ducato, die met zijn brede wielbasis en vele indelingsmogelijkheden voor ieder wat wils biedt. Wie een nog compactere camper zoekt, heeft doorgaans veel minder keus, waarbij dan in de meeste gevallen ook nog concessies aan het interieur worden gedaan. Veel meer dan bij grote voertuigen zijn hier praktische en ruimtebesparende oplossingen vereist.

Vier personen

De 5,48 meter korte bestelwagen met een wielbasis van 3,45 meter biedt dankzij het hefbed en de tot ligoppervlak om te bouwen halve dinette plaats aan vier personen. Die dinette blijft onder het neergedaalde hefbed gewoon bruikbaar.

Of de afwijkende plaatsing van de keuken, de compacte buitenmaten en de korte wielbasis ook een positieve invloed hebben op het gebruiksgemak van de Karmann Dexter 550 lees je in de wintereditie van ACSI FreeLife magazine.

Praat mee

Praat mee: Karmann Dexter 550

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht