ACSI FreeLife

Menu

Is de Roller Team Magnifico magnifiek?

De Roller Team Magnifico Garage TL valt niet alleen op door zijn lange naam, maar vooral door zijn accessoires en sierlijke lijnen. Maar hoe magnifiek is de Magnifico?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Roller Team
Model
Magnifico Garage TL
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2014
Gewicht
Maximaal toelaatbaar gewicht 3500 kg, rijklaar leeggewicht 3075 kg
Basisprijs
69999

ACSI FreeLife onderwierp de camper aan een leeftest. De resultaten worden beschreven in het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine, maar hier volgt alvast een voorproefje.

Italiaanse luxe; Roller Team

Roller Team, de fabrikant uit het beroemde Toscaanse stadje San Gimignano, heeft een duidelijk doel met de Magnifico. Deze serie past tussen de halfintegralen waarmee Bürstner in 2010 met Quadro en vervolgens Ixeo is begonnen. Voorheen werd het model uitgebracht onder de naam Roller Team T-Line Garage M.

De standaard uitvoering van de Magnifico is een stuk luxer geworden. Het belangrijkste kenmerk is het tweepersoons elektrische hefbed boven de dinette. De aanduiding ‘Garage TL’ van deze 3,5 tons camper  duidt op de garage onder het tweepersoonsbed achterin. In totaal zijn er vier slaapplaatsen.

Als er nog meer vakantiegangers meereizen, kan de dinette ook tot slaapplek worden omgebouwd. Achter de zitplaats van de voorpassagier is nog een (reserve)zitplaats met een gordel, die zich met enige moeite laat neerklappen, waardoor een vijfde slaapplaats ontstaat.

Een dikke plus

In de camper zijn in plaats van halogeenlampen led-lampen gebruikt wat een nog grotere stroombesparing oplevert. Door de bank genomen verdient de verlichting een dikke plus. De lampen zijn doordacht geplaatst. Het verlichte handvat van de deur en de blauwachtige nachtverlichting zijn smaakvol, hoewel de lichtsterkte wat minder had gemogen.

Gedurende twee weken met meerdere dagen op één camping hoefden we hierdoor geen enkele keer een beroep te doen op de stroompaal. Een soortgelijk verhaal geldt voor het gas.

Ook op dagen met vorst zal het niet tot een hoger gasverbruik komen omdat de Magnifico in de basis niet geschikt is voor echt winterse omstandigheden, zoals bijvoorbeeld tijdens een winterkampeervakantie in de Alpen.

De leidingen voor de dieselverwarming lopen namelijk onder de bodem van de camper en de tap voor het afvalwater ligt vrij waardoor deze gemakkelijk kan bevriezen. Tegen een meerprijs van € 405 kun je door het laten installeren van een anti-vorst pakket je camper wel prima geschikt laten maken voor winterse omstandigheden.

Lees de overige bevindingen in het februari/maart nummer van ACSI FreeLife magazine. Ga naar de boekhandel of bestel hem hier.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Is de Roller Team Magnifico magnifiek?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation