ACSI FreeLife

Menu

Hobby Optima getest

Een instap- en een premiummodel camper had Hobby al. Het was wachten op het middenklassermodel, en die lijkt er met de Optima nu te zijn, met prijzen variërend van €70.500 tot €77.650. Het panel van experts testte de Hobby Optima T 65 GE en was onverminderd positief.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Hobby
Model
Optima T 65 GE
Onderstel
Fiat Ducato
Banden
225/75 R 16 CP
Testjaar
2015
Gewicht
2973 kg
Basisprijs
74100

De modelvariant T 65 GE is verkrijgbaar vanaf €73.100 en uitgerust met eenpersoonsbedden boven de garage achterin, keuken en toiletruimte aan weerszijden in het midden en voorin een halve dinette met extra zitbank tegen de wand. De Optima is een echt tweepersoonsvoertuig; de camper heeft bijvoorbeeld geen hefbed. Onder andere daarom is de camper niet te hoog: het heeft een totale hoogte van slechts 277 centimeter.

Eenvoudig, doch elegant

Hobby heeft met de Optima op de kleintjes gelet, en dat zie je aan bijvoorbeeld de eenvoudige klapramen. Alle overgangen naar de stuurcabine zijn vakkundig afgedicht en ook de onderbouw zit voorbeeldig in elkaar. Verbeteringspunt is volgens de experts de achterbumper: deze bestaat uit één geheel en moet in geval van schade daarom compleet worden vervangen.

Het interieur van de Optima is uiterst elegant. Wit hoogglans op de meubelkleppen heeft een fraaie verstandshouding met het lichtbruine meubilair. Ook hier is alles keurig afgewerkt. Als onregelmatigheid zien de experts wel dat er in de toiletruimte sommige stukken niet goed zijn afgekit.

Ruim baan voor Hobby Optima

Wat bewegingsvrijheid betreft, biedt de Optima meer dan genoeg ruimte, zowel in het leef- als het slaapgedeelte. De twee eenpersoonsbedden functioneren ook als riant tweepersoonsbed als daar behoefte aan is. Hoewel het aanrecht iets aan de kleine kant is, is het keukenblok in zijn geheel qua bergruimte en kookpit groot genoeg.

Al met al is de nieuwe Optima een geslaagde binnenkomer in het middensegment, en plaatst zich volgens de experts zelfs iets daarboven.

De uitgebreide test met alle ins & outs van deze camper, de concurrentie, foto’s en het testteam achter deze proftest zie je uiteraard in ons nieuwe magazine: ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Hobby Optima getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation