ACSI FreeLife

Menu

Getest: Westfalia Club Joker City

Snel even douchen of naar de wc. Dat zit er tijdens je vakantietrip met de buscamper niet altijd in. Zeker niet als je helemaal achterin de camping staat en je na twee dagen begint op te zien tegen die lange weg naar het sanitair. Bij de Westfalia Club Joker City heb je daar geen last van.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Westfalia
Model
Club Joker City
Onderstel
Volkswagen T5
Testjaar
2016
Gewicht
Maximaal toelaatbare massa: 2800 kg

Deze nieuwe Volkswagenbus beschikt over een eigen douche en zelfs een vast toilet. Zo zijn porta potti’s voortaan overbodig. Het kost je dan wel wat bergruimte, maar het scheelt je weer een hoop gedoe en tegenzin. Lijkt die Club Joker City je wel iets? Bestel dan ACSI FreeLife 4-2016 waarin we de Westfalia binnenstebuiten keren. Hieronder lees je alvast een voorproefje.

Volkswagen T5

De Club Joker City is gebouwd op het chassis van de Volkswagen T5, met een aan de voorkant een scharnierend hefdak. Sinds september wordt de Club Joker City op het chassis van de nieuwe Volkswagen T6 gebouwd. Tot medio mei op basis van een Euro 5 motor, maar daarna met Euro 6.

Facelift

De Club Joker City heeft nu al de facelift ondergaan ten op zichtte van de T5 uitstraling. Bijzonder is de indeling. Links achterin, tegenover de kitchenette, bevindt zich de troon, een cassette toilet. Daarmee is de Club Joker City een van de weinige buscampers met een lengte onder de vijf meter die standaard een vast toilet aan boord heeft en de Porta Potti achterwege laat.

Daarbij gaat Westfalia wel uit van een gezelschap wat erg vertrouwd is met elkaar. De wc is namelijk niet afgescheiden van de rest van het voertuig, en dat is storend.

Ruimte

Kampeerders hebben in het achterste deel volop bewegingsvrijheid, mede omdat er geen grote kast in de Club Joker City zit. Daardoor is er relatief weinig opbergruimte. Toch heeft  Westfalia ruimte gecreëerd. Kleding verdwijnt in de kastjes boven en onder de koelkast en ook in de bakken onder de zitgroep. Aan de zijkant, achter het toilet en de zitbank, is het mogelijk om kleding op te hangen.

Dankzij de elektrische boiler, de douchebak en het douchegordijn met magnetische bevestiging aan de vloer, kunnen reizigers zelfs douchen in de Club Joker City.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Getest: Westfalia Club Joker City

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation