ACSI FreeLife

Menu

Getest: Laika Ecovip 300

De Laika Ecovip 300 is de kortste halfintegraalcamper uit de Ecovip-serie van Laika, en daarom ideaal voor bochtige wegen en smalle straatjes in Italiaanse of Franse binnensteden.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
laikaecovip

Signalement

Merk
Laika
Model
Ecovip 300
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2014
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, leeggewicht rijklaar 2738 kg
Basisprijs
63938

Als je de kans krijgt om een Toscaanse camper te testen in Toscane, dan laat je die toch niet lopen? Het is de ideale gelegenheid om niet alleen het gloednieuwe vakantievoertuig maar ook de streek en de mensen te leren kennen. Zo dachten we bij ACSI FreeLife.

Acht halfintegraalcampers

Laika, de camperbouwer uit Tavernelle vlakbij Florence, heeft de Ecovip-serie uitgebreid. Naast de alkoofcampers zijn er nu acht halfintegraalcampers verkrijgbaar. In die laatste categorie is de Ecovip 300 het kleinste model. De lengte bedraagt slechts 5,99 meter en dat maakt hem bijzonder geschikt voor de heuvels en bochten die we tussen Tirli en Vetulonia verkennen.

Met het tweepersoonsbed in de breedte boven de garage achterin, de toiletruimte en keuken daarvoor en een halve dinette met een zijbank voorin is dit model ideaal voor twee personen.  Daarnaast biedt Laika optioneel een derde slaapplaats voor een volwassene in de vorm van een elektrisch bedienbaar hefbed.

De Laika Ecovip in Toscane

ACSI FreeLife heeft de splinternieuwe Ecovip getest in het zuiden van Toscane, in de buurt van Grosetto. Met een 130 pk turbodieselmotor, een hefbed, een luxe-pakket en  nog meer extra’s heeft Laika onze testcamper goed uitgerust.

Binnen vallen meteen twee dingen op: enerzijds valt het interieur, afgaande op de buitenmaten, zeer royaal uit, anderzijds ziet de leefruimte er door het meubeldessin en de kussens gezellig en modern uit. Dat is een kwestie van smaak maar ook als je het objectief bekijkt komt het meubilair glansrijk door de test.

In de nachten aan zee bij Castiglione della Pescaia behoorlijk fris zijn. Maar met de Truma-gasverwarming worden de leefruimte van de kleine Ecovip en het tapwater probleemloos en snel verwarmd.

Wat je nog meer van de Ecovip kunt verwachten lees je in het juni/juli nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine