ACSI FreeLife

Menu

Getest: Hymercar Sydney

Is de Hymercar klein maar fijn? ACSI FreeLife test de Hymercar Sydney in de praktijk.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Hymercar
Model
Sydney
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2014
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3300 kg, aanhangergewicht geremd 2500 kg
Basisprijs
56025

Op vakantie met de Hymercar

Uit het testrapport: “Het is augustus en akelig kil voor de tijd van het jaar. Vannacht steeg het kwik niet boven de acht graden Celsius. We zijn in het Zwitserse Zermatt en hebben een mooie standplaats op Camping Attermenzen. We zijn op reis met de Hymercar Sydney, een buscamper met de Fiat Ducato als basisvoertuig. De wagen is amper langer dan een Volkswagen Transporter, maar wel iets breder. Anders dan de Volkswagen is de Sydney niet echt geschikt voor het dagelijkse verkeer. Maar op vakantie ben je met de Hymercar veel beter af.”

Lekker compact

Voor het dagelijks gebruik heeft de Transporter wellicht een belangrijk voordeel: de wagen neemt niet veel plek in op de weg. Maar hier op de camping verwelkomen we die ruimte natuurlijk juist van harte, want dat betekent meer plek om te leven en om te slapen. Het bed in het hefdak is aangenaam breed: 150 centimeter tegenover 120 centimeter in het VW-busje.

Het is overigens niet toevallig dat de hoofdontwerper van Hymer, Rainer Buck, een groot liefhebber van buscampers is. Dan is het natuurlijk een kwestie van tijd tot er iets moois van de band rolt. ‘Hymercar’ is de naam van de buscampers die Hymer op de markt brengt. De kleinste is de Cape Town, met de Volkswagen Transporter als basis.

Alles aanwezig

De Sydney is de kleinste Hymercar met de Fiat Ducato als basis. Hij is verkrijgbaar met twee bedden en de optie om met bedmodules (planken met matrasdelen) een of twee extra slaapplaatsen te creëren. De indeling is afgestemd op dagelijks gebruik. Zo is er een doorgang van achter helemaal naar voren, zonder dat er een zitbank in de weg staat. En het ontbreekt uiteraard aan niets – verwarming, kookplaat en koelkast. Er is geen binnendouche maar als optie is wel een toilet (€ 123) verkrijgbaar.”

Er is nog veel meer te vertellen over de test van de Hymercar Sydney in Zwitserland. De complete test van 5 pagina’s lees je in april/mei nummer van ACSI FreeLife.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Getest: Hymercar Sydney

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation