ACSI FreeLife

Menu

Getest: Chausson Titanium 69

Met de Chausson Titanium-Edition 69 ga je goed uitgerust op reis. Kan de halfintegraal uit Frankrijk onze verwachtingen in de praktijk waarmaken? In het oktober/november nummer van ACSI FreeLife lees je de uitgebreide leeftest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
cam02 camper

Signalement

Merk
Chausson
Model
Titanium 69
Onderstel
Fiat Ducato 2.3
Testjaar
2013
Gewicht
Toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, trekgewicht geremd 1280 kg, ongeremd 750 kg
Basisprijs
72900

Dat de Fransen een neus voor mooie dingen hebben, is algemeen bekend. Daarom verbaast het ons niet dat je die goede smaak terugziet in een camper die in Frankrijk is ontworpen. De Chausson Titanium is een fraai voorbeeld. Ook hebben de Franse ontwerpers de 6,99 meter lange en € 72.900 kostende halfintegraal van een omvangrijk uitrustingspakket voorzien. Volgens Chausson bespaart dit pakket, vergeleken met een vergelijkbare camper van een concurrerende producent, de klant ongeveer € 5700.

Kijkje in de Chausson Titanium

De Chausson Titanium is bijvoorbeeld voorzien van een koelkast met 190 liter inhoud, zelfsluitende lades, een panorama-dakraam, een dakluik en een hefbed. Verder behoren tot de standaarduitrusting een bestuurders- en passagiersairbag, airconditioning in de bestuurderscabine, cruisecontrol, in hoogte verstelbare cabinestoelen en een radio-cd-speler met bediening op het stuur.

Daar komen nog grijs-witte bekledingen en elegante donkerbruine meubels met witte kleppen en zilverkleurige grepen bij. Iedereen die de Titanium 69 van binnen bekijkt, vindt dit een geslaagde kleurencombinatie.

Maar welke sterke en zwakke kanten heeft de Chausson Titanium onderweg en bij het gebruik op de camping en hoe staat het met de kwaliteit van de totale afwerking? Een meerdaagse reis van 1500 kilometer zal hierop een antwoord geven. Hoe deze testreis is verlopen lees je in het uitgebreide testrapport.

button bestel magazine

Praat mee

 1. F
  F.M.Hijmans.Sr.

  ik vind het blad steeds beter worden. behandelen diverse onderwerpen voor ieder een

  wat. groetjes Frans Hijmans Lunteren

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Getest: Chausson Titanium 69

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht