ACSI FreeLife

Menu

Ford Nugget nieuwe stijl getest – deel 2

De vernieuwde Transit Custom, het basisvoertuig van de Ford Nugget, leunt qua gebruikscomfort duidelijk meer aan bij personenauto’s dan bestelwagens.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
1
1
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Ford
Model
Nugget
Onderstel
Ford Transit Custom
Testjaar
2013
Gewicht
Totaalgewicht 3000 kg
Basisprijs
46950

Dat is slechts op één punt een nadeel: vergeleken met de vorige Transit wordt de grondoppervlakte minder efficiënt benut. De elegante maar erg lange voorzijde gaat van binnen namelijk ten koste van enkele essentiële centimeters.

Ford Nugget

Toch oogt de Ford Nugget luchtiger dan voorheen, mede dankzij het lichte in plaats van houtkleurige plafond. De binnenruimte is nog steeds in tweeën gedeeld. In het voorste deel staat een gezinsvriendelijke vijfzitter. Met vijf volwassenen is het overigens wel hutjemutje.

Achter de bank zijn de typische kenmerken van een camper verzameld. De grootste handicap van een dergelijke indeling is bekend: er zijn kastjes, vakken en bergruimtes onder de zittingen, maar een echt laadruim ontbreekt. Wel is het middenpad vrij.

Details

Veel verbeteringen zitten in details, zoals de draaibare chauffeursstoel, de tafel die verbreed kan worden, de minder steile rugleuning van de bank. Die bank kan eenvoudig worden omgebouwd tot bed. Als je met z’n tweeën reist, kun je je die moeite echter besparen.

Het bijna onzichtbare hefbed kun je zonder krachtsinspanning heel makkelijk laten zakken. Eronder kun je nog gewoon zitten. Dankzij de neus boven de cabine is het ligoppervlak een comfortabele 2,2 meter lang.

Ten opzichte van de voorganger is de breedte wel iets minder, maar met 1,40 meter nog altijd goed voor een Buscamper. Het trapje en aanrecht vergemakkelijken de instap in het bed.

Heel handig: in het vak onder de kledingkast kun je een campingtoilet opbergen, die je vervolgens ’s nachts op de vrije ondergrond achterin kunt gebruiken. Daarmee hebben we meteen al het sanitaire comfort wel gehad.Tegen meerprijs kun je wel een buitendouche met boiler op stroom laten installeren.

Keuken

De keuken achterin is een grotere troef, altijd al geweest. Er is voldoende plek om je spullen op te bergen, en ook de elektrische ontsteking is erg handig. Het fornuis is en blijft de enige gasverbruiker aan boord. De kachel werkt op diesel, de koelkast op stroom. Stopcontacten zijn er genoeg, de led-verlichting bespaart stroom. Samen met de indirecte verlichting zit het met de sfeer van binnen alvast goed.

En dan zit er nog maar één ding op: vertrekken maar! Je rijdt een Nugget vanaf € 46.950.

© 2013 MPS
Tekst: Ulrich Kohstall
Foto: Frank Eppler

Praat mee

 1. AH
  Anno Huidekoper

  Ik ben benieuwd te horen naar de rijkwaliteiten van deze Ford, in vergelijking tot de VW T5.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Ford Nugget nieuwe stijl getest - deel 2

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation