ACSI FreeLife

Menu

Familie camper: Chausson 614 C Flash

Op het eerste gezicht lijkt de Chausson 614 C Flash alkoofcamper voor een gezin met vier personen op maat gemaakt te zijn. Maar kan de camper nog steeds aan deze verwachtingen voldoen na een uitgebreide Leeftest van ACSI FreeLife?

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Chausson
Model
614 C Flash
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2014
Gewicht
Toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, leeggewicht rijklaar 2940 kg
Basisprijs
64079

Alkoofcampers zijn voor gezinnen gemaakt, en dat is een van de redenen dat je ze niet zo vaak ziet. De meeste camperaars trekken er met z’n tweetjes op uit. En als de (klein)kinderen een keer meegaan, kun je nog altijd de zitgroep tot een tijdelijk bed omtoveren. Alkoven worden ook langzaam verdrongen door halfintegrale campers met een hefbed. Die hebben evenveel slaapruimte maar een aërodynamischer profiel en dus een lager brandstofverbruik.

Gezinsvriendelijke Chausson 614 C Flash

De gezinsvriendelijke alkoofcamper wordt wel relatief veel verhuurd. Dat is logisch, want de meeste gezinnen met jonge kinderen kunnen zich een camper met een nieuwwaarde van minstens € 60.000 euro niet veroorloven. Wie in dit teruglopende marktsegment een voet tussen de deur wil krijgen, moet de camperaar dus met goede argumenten overtuigen. Dus in eerste instantie met een sympathieke aanschafprijs en praktische indelingen.

Verrassend veel voordelen

Hoe presteert de Chausson op die punten? Het 2014-model 614 C Flash is de opvolger van de Flash 26 en biedt verrassend veel voordelen. Zo blijft de lengte 4 centimeter onder de magische 7-meternorm. Omdat er vijf veiligheidsgordels zijn, is de camper geschikt voor vijf personen. In de praktijk stellen we echter vast, dat een gezin met twee kinderen in de Chausson 614 voldoende ruimte heeft, maar dat het met een extra passagier erg krap wordt.

Dat komt ook omdat de halfdinette elke avond opnieuw tot vijfde bed moet worden omgebouwd. De zitgroep met de cabinestoelen en twee zitbanken leent zich er prima voor om samen spelletjes te spelen. Het extra stevige tafelblad is door Chausson in 38 millimeter uitgevoerd. Het kan in alle richtingen verschoven worden en komt hier goed tot zijn recht.

Ben je benieuwd hoe het keukenblok, de toiletruimte en de opbergruimte bevallen? En hoe de camper op de weg bevalt? Lees dan de uitgebreide ACSI FreeLife Leeftest in het februari/maart nummer.

bestel magazine

 

 

Praat mee

Praat mee: Familie camper: Chausson 614 C Flash

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation