ACSI FreeLife

Menu

Eura Mobil Profila T 590 FB

Eura Mobil tilt de Van-klasse met de net geen zes meter lange Profila T 590 FB naar een hoger niveau. De brede carrosserie zorgt voor veel bewegingsvrijheid, wat tijdens langere reizen wel zo prettig is. ACSI FreeLife magazine onderwierp de camper aan een uitgebreide test.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
2
2
ReactiesPraat mee

Signalement

Merk
Eura Mobil
Model
Profila T 590 FB
Onderstel
Fiat Ducato camperchasis, voorwielaandrijving
Banden
216/70 R15 CP
Gewicht
Leeggewicht rijklaar 2.900 kg; max. toelaatbaar gewicht 3.500 kg
Basisprijs
57963

Het goede alternatief

De Profila-lijn is een instapmodel in de wereld van de half-integrale campers. Daarbij hecht Eura Mobil veel belang aan een hoogwaardige carrosserie met extra’s. Door de niet al te grote afmetingen van 599(l) x 230(b) x 279 (h) is het een camper die handig manoeuvreerbaar is, ook in de stad of op kleinere kampeerplaatsen. Daarbij zorgt de ruime binnenkant voor voldoende comfort.

Afwerking

De meubels in de kleine Profila T 590 FB zijn degelijk en netjes afgewerkt met pvc-randen. De schuifladen lopen soepel en de scharnieren van de deurtjes en kleppen zullen de camper moeiteloos overleven. In de badkamer zijn alle hoeken en randen netjes afgewerkt. Of de indeling met het boven de garage gelegen, hoge tweepersoons bed naar ieders zin is, valt te betwijfelen. Maar wie daar niet van houdt, kan terecht bij een van de andere indelingen van de Profila, bijvoorbeeld met een opklapbed.

Er is een aantal verbeterpuntjes. Bij de rij-comforttest scoorde de Profila, met een Fiat Ducato-camperchassis, slechts gemiddeld; de kwaliteit van het wegdek was duidelijk merkbaar. Naast de harde vering speelt hier natuurlijk ook de korte wielbasis een rol.
De overdaad aan vormen aan de binnenzijde kan als storend worden ervaren. Het ontwerp mist samenhang. Daar staat tegenover dat de aerodynamica prima is; het geronk van de motor en het geruis van de wind zijn nauwelijks hoorbaar.

Bestel hier ACSI FreeLife magazine met de volledige testuitslag!

Praat mee

 1. AO
  Aad den Ouden

  Fijne camper. Lekker warm in de winter. Veel ramen, dus veel licht. Rijdt als een zonnetje. Geluid binnen is redelijk.
  Extra bankje is niks. Scharnieren, stevigheid enz. laat te wensen over. Dubbele bodem kan beter gebruikt worden. Wel prettig warm in de winter. Loopwerk kledingkast is knullig te noemen.
  Douche is prima.
  Bekleding ziet er fris uit. Het is door de tijd genomen niet gebruiken vriendelijk. Goed oppassen voor lussen.
  De voorstoelen zijn niet van goede kwaliteit. Zitting zakt na enige jaren in.
  De fietsendrager zit veel te hoog. Je moet je fiets boven je zelf uitrollen.
  Schroeven aan de buitenkant moeten van roestvrijstaal zijn. Anders krijg je roestvlekken. Conclusie: fijne camper, de afwerking kan beter.
  Onze camper is van 2017.
  Opmerking: na 60 maanden moet de distributieriem enz. vervangen worden. De riem en waterpomp waren nog hagel nieuw. Niks aan te zijn. Ook niet met een vergrootglas. De vraag waarom is niet beantwoord. Baat het niet, schaa……dat was het antwoord. Nogal nietszeggend.

  Verder nogmaals een fijne camper.

  Reageer
  0
  0
 2. mB
  mike Barone

  hello please call me at 587 783 0746 in Alberta Canada i would like to rent the T 590 FB

  Reageer
  1
  0

Praat mee: Eura Mobil Profila T 590 FB

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation