ACSI FreeLife

Menu

De smalle Dethleffs Globebus

Smalle campers zijn in. Tegelijkertijd willen camperaars voldoende ruimte. Is dat een combinatie die mogelijk is? ACSI FreeLife testte het met de Dethleffs Globebus I 11 en kwam tot de conclusie dat Dethleffs daar wel raad mee weet.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Dethleffs
Model
Globebus I 11
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2015
Gewicht
2685 kg
Basisprijs
76290

De camper van Dethleffs is 2,15 meter breed en geschikt voor vier personen. Een uitdaging. Er wordt dan ook ruimte ingeleverd in de hoek tussen de toiletruimte, het achterste bed en de keuken. De bedden zijn daarentegen bovengemiddeld van afmeting en in de zitgroep is zelfs plaats voor maar liefst vijf personen.

Ruimte

De Globebus rijdt probleemloos in elke verkeerssituatie. Het schakelen tussen de zes versnellingen gaat soepel, evenals het accelereren in hogere versnellingen. Het interieur kenmerkt zich door een klassiek houtdesign en de zitgroep biedt meer dan genoeg ruimte. De tafel kan zelfs verlengd worden zodat er meer mensen kunnen mee eten.

Keuken

Wel is er een tekort aan werkblad in de keuken, want alleen op de smalle strook voor het gasfornuis kun je bijvoorbeeld groenten snijden. In het keukenblok is verder genoeg ruimte om voorraden op te bergen. De toiletruimte is vrij makkelijk om te bouwen tot doucheruimte en het water stroomt goed weg, ook als het voertuig niet helemaal recht staat dankzij de twee afvoerputjes.

De Globebus van Dethleffs begint bij € 72.290, met een uitgebreide standaarduitrusting.

Wil je meer weten over de Dethleffs Globebus I 11? Lees een uitgebreid testverslag in ons magazine ACSI FreeLife 6-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: De smalle Dethleffs Globebus

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation