ACSI FreeLife

Menu

Compacte halfintegraal van Hymer

Hymer brengt met de Van 314 een compacte camper, geheel volgens de huidige trend. Met zijn 5,45 meter is deze halfintegraal zelfs korter dan de meeste buscampers. ACSI FreeLife testte of de compacte camper veel aan ruimte heeft ingeboet.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer
Hymer Van 314

Signalement

Merk
Hymer
Model
Van 314
Onderstel
Al-Ko
Testjaar
2015
Gewicht
Rijklaar 2450 kg
Basisprijs
€ 60590

Hymer mikt met het nieuwe model Van 314 op meerdere doelgroepen: kampeerders die graag een complete camper willen, maar schrikken van de afmetingen en kampeerders die op zoek zijn naar wendbare, compacte halfintegraal.

Hymer Exsis-t

Het model van Hymer lijkt op de korte Exsis-t. Zakelijk leider Bernhard Kibler bevestigt dat: “We hebben simpel gezegd gewoon de Exsis-t nog wat ingekort”, lacht hij. Enkele onderdelen zijn wat smaller geworden, waaronder de zitgroep en de toiletruimte. In de zitgroep is de tafel wat smaller geworden, maar zeker nog goed bruikbaar voor twee personen.

In de toiletruimte is het opklapbare wastafeltje van de Hymercar Grand Canionbus gebruikt. Door deze aanpassingen is weer ruimte gewonnen bij het bed, dat maar liefst twee meter lang en 1,45 meter breed is.

Compleet en ruim genoeg

De Hymer blijft met zijn rijklaar gewicht van 2450 kilogram ruim onder de grens van 3,5 ton, wat een flink laadvermogen betekent. Goedkoop is de camper niet: voor de Hymer Van 314 met de 115 pk-motor betaal je € 60.590, maar daar komen dan wel een rijke standaarduitrusting en vele veiligheidsvoorzieningen bij.

Wil je meer zien van de Hymer Van 314? Het complete verslag kun je lezen in het nieuwste magazine, ACSI FreeLife 7-2015.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Compacte halfintegraal van Hymer

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht