ACSI FreeLife

Menu

Chausson Flash door de duurtest

Een spiksplinternieuwe camper, daar is vaak niet gek veel op aan te merken. Maar hoe doen die campers het na een poosje eigenlijk? ACSI FreeLife testte het door een halfjaar op pad te gaan met de Chausson Flash 510, en kwam tot de volgende conclusies.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Chausson
Model
Flash 510
Onderstel
Ford Transit
Testjaar
2015
Gewicht
3500 kg (maximaal toelaatbaar)
Basisprijs
60100

In de trend van kleine campers meegaand, is de Chausson Flash een 599 centimeter lange, compacte halfintegraal. De camper is geschikt voor een reisgezelschap tot vier personen. De Chausson is voor deze duurtest gedurende een halfjaar (begin december 2014 tot eind juni 2015) op verscheidene bestemmingen uitvoerig getest.

Hefbed

Niets dan lof is er voor de polyesterwanden en -dak, die beiden hagelwerend zijn. Ook de indeling van de halfintegraal wordt geprezen: de combinatie van een tweepersoons hefbed en toiletruimte in de hoek zorgt ervoor dat de compacte camper uitermate ruim aandoet. Het hefbed is in twee hoogtes verstelbaar.

Reisgezelschappen die uit twee personen bestaan, kunnen het hefbed gemakkelijk op de halve stand laten staan. Reis je met z’n vieren, is de hoogste stand het handigst.

Minder blij zijn onze testers met het elektrisch bedienen van dit hefbed. Het principe is goed maar de kleine sleutel is gevoelig. Gelukkig zit er wel een uitvoerige handleiding bij het elektrische bed, wat de nodige problemen kan oplossen voor de gebruikers.

Ruimte in de Chausson Flash

Op vrijwel alle punten wordt de benutting van de ruimtes geprezen. De dinette, douchecabine, de hoeveelheid aan (goed bereikbare) opbergruimte: het zijn allemaal pluspunten voor de indeling van de Chausson. Alleen het aanrecht doet wat klein aan, en heeft bovendien een rammelende beschermkap. Ook het rammelende bed wekt irritatie, wanneer er geen beddengoed op ligt.

De energievoorzieningen verdienen ook complimenten. Ze zijn allen up-to-date voor de eisen van deze tijd. Zo wordt de camper volledig verlicht dankzij ledverlichting. Ook voor mensen die alleen reizen zijn de voorzieningen goed, omdat de meesten niet afhankelijk zijn van externe bronnen.

Conclusie van het testteam

Ondanks de rammelende onderdelen en enkele schoonheidsfoutjes, zijn de experts van de duurtest over het algemeen genomen enthousiast over de Chausson Flash 510, die zich goed houdt tijdens de reizen. Ook op het rijgedrag is weinig tot niets aan te merken. De Chausson Flash is verkrijgbaar vanaf €60.100.

Benieuwd naar de foto’s en het volledige verslag van deze duurtest? Je leest het in ons magazine, ACSI FreeLife 7-2015, gemakkelijk online te bestellen (ook losse nummers!).

bestel magazine

Zelf ervaringen met deze of een andere camper? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Praat mee

Praat mee: Chausson Flash door de duurtest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation