ACSI FreeLife

Menu

Chausson Flash: compact en onconventioneel

Van buiten ziet de Chausson Flash 510 eruit als een minicamper. Maar is hij dat van binnen ook? Deze camper, op basis van een Ford Transit, werd getest.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Chausson
Model
Flash 510
Onderstel
Ford Transit
Testjaar
2015
Basisprijs
60100

Chausson brengt met de Flash 510 een compacte halfintegraal op de markt met een chassis van de Ford Transit. Chausson heeft een nieuwe uitvoering van de Flash ontwikkeld. De camper is 599 centimeter lang en verkrijgbaar vanaf € 60.100.

Comfortabel op pad

Voorin nodigt een comfortabele zitgroep uit om gezellig bij elkaar te zitten. Een L-vormige zitbank, daartegenover nog een bank en draaibare voorstoelen bieden veel comfort. Het tafelblad is lekker groot en je kunt het in alle richtingen verschuiven. In een paar handelingen bouw je het om tot een bed van 217 x 145 centimeter.

Onder de motorkap

Ford heeft de Transit niet alleen uiterlijk verfraaid (zo is er een nieuwe grille) maar ook vroegere zwakke punten zijn verbeterd, zoals de te hoge bestuurdersstoel en het moeizaam op gang komen van het voertuig. Verder heeft Ford een paar nuttige extra’s aangebracht, waaronder een in hoogte verstelbaar stuur en kunnen de voorstoelen gedraaid worden wanneer de handrem is aangetrokken.

Zijn de aanpassingen voldoende om onze experts enthousiast te maken? In de 2-2015 editie van ACSI FreeLife magazine lees je het. Andere sterke punten en eventuele gebreken die naar voren komen in een zes maanden durende testcyclus komen in de toekomst in het magazine aan bod.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Chausson Flash: compact en onconventioneel

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation