ACSI FreeLife

Menu

Bürstner Brevio: young, wild & free

Met zijn grote achterdeur mikt de Bürstner Brevio op jonge en jong gebleven, sportieve kampeerders. Bürstner gaat de concurrentie aan met buscampers. Wat maakt de Brevio beter?

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer

Signalement

Merk
Bürstner
Model
Brevio T 641
Onderstel
Fiat Ducato
Banden
215/70 R 15 C
Testjaar
2016
Gewicht
Max. toelaatbaar totaalgewicht 3500 kg, rijklaar gewicht 2740 kg

ACSI FreeLife onderwierp in ACSI FreeLife 4-2016 de Bürstner Brevio t 641 aan een proftest.

Alternatief voor de buscamper

Vrijdagmiddag, de werkweek zit erop. Snel naar huis, surfplank en fietsen inladen en meteen op weg naar het Gardameer. Eigenlijk is dat echt iets voor kampeerders die er met een buscamper op uit trekken, maar sinds enige tijd biedt Bürstner een alternatief: de Brevio. Zeven modellen met opbouwlengtes van 5,99 en 6,53 meter bouwt de fabrikant uit het Duitse Kehl. Gemeenschappelijke features zijn de grote achterklep die naar boven opent, optioneel met raam, en de slechts 2,10 brede opbouw. Dat maakt de Brevio ook geschikt voor kampeerders die vaak in steden onderweg zijn.

Reusachtig hefbed

De bijzondere feature van de Bürstner Brevio t 641 is het reusachtige hefbed achterin, met daaronder aan weerszijden een halfhoog kastelement, waarvan het rechter optioneel is. Die kast kan bovendien heel eenvoudig worden gedemonteerd. Met of zonder extra kast biedt de Brevio een imposante laadruimte inclusief sjorogen.

Met een basisprijs van € 57.340 behoort de Brevio t 641 tot het instapsegment. Dat vertaalt zich onder meer in een relatief eenvoudige opbouw. Zo is de bodem alleen dubbel bij de zitgroep en zijn de klapramen en meubelranden bescheiden. Eenvoudig betekent echter niet per definitie slecht. Zo scoort Bürstner met de afdichting: de overgangen van de cabine van Fiat Ducato naar de opbouw zijn feilloos. Ook de zijwanden van alumimium zijn perfect gemonteerd aan veel steunbalken. Dat genereert ook meteen de nodige stabiliteit aan de achterste kunststoffen wielkasten.

Betere isolatie

Een groot voordeel ten opzichte van een buscamper: de betere isolatie en de binnenruimte die richting plafond niet versmalt. Aangezien er geen scheidingswand tussen de laadruimte en de cabine is, zouden de op zich prijzenswaardige sjorogen nog wel wat beter aan de onderbodem gezekerd mogen zijn.

Wil je weten hoe de meubelexpert, elektro-expert, water- en gasexpert, de carrosserie-expert en de veiligheidsexpert over de Bürstner Brevio denken? In ACSI FreeLife 4-2016 lees je alle ins en outs van deze compacte camper. Bestel het nummer hier.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Bürstner Brevio: young, wild & free

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation