ACSI FreeLife

Menu

Adria Matrix Plus versus Bürstner Ixeo time

De klassieke halfintegraal is vaak voorzien van twee eenpersoonsbedden aan de achterkant. Maar dat kan ook anders. Kijk maar naar de Adria Matrix Plus en de Bürstner Ixeo time.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Aufmacher B

Signalement

Merk
Adria | Bürstner
Model
Matrix Plus | Ixeo time
Onderstel
Fiat Ducato
Testjaar
2015
Gewicht
3110 kg

Maakt een camper met een iets andere indeling eigenlijk wel een kans? Laten we eens kijken naar de Adria Matrix Plus (rechts op de foto) en de Bürstner Ixeo time.

Opmerkelijk: queensbed aan achterkant

Twee halfintegralen op een onderstel van Fiat Ducato. De bijzonderheden: aan het voeteneinde van het aan de achterkant geplaatste queensbed dient de wastafel als ruimteverdeler. Samen met het toilet, de douche en de bijbehorende (schuif-)deuren ontstaat zo een ruime badkamer. Het voordeel: het uitzicht vanuit de voorgelegen woonruimte op de slaapkamer, ook als de doorloop naar het bed rechts of links langs de wastafel voert.

De details zijn bijna identiek. Toch zijn er ook verschillen, ondanks dat de buitenlengte ongeveer hetzelfde is. In de basisversie is de Bürstner Ixeo time it 745 met 115 pk verkrijgbaar vanaf € 65.280. De Adria Matrix Plus M 670 SBC is met gelijke motorisatie verkrijgbaar vanaf € 71.917.

Stevige wanden

Adria voorziet zijn Matrix Plus, gepositioneerd tussen Matrix Axess en Matrix Supreme, van een beter geïsoleerde opbouw met PU dragende elementen. Voor de wanden van de Bürstner Ixeo time is gebruikgemaakt van een gladde aluminium sandwich-constructie. Kunststof beschermt het dak tegen hagel en de bodem tegen doorrotten.

Styropor wordt ingezet als isolatie en voor de dragende delen wordt gebruik gemaakt van hout. Adria gebruikt een polyestersandwich-constructie voor de wanden en kunstofsandwich voor dak en bodem.

Keukens onder de loep

De hoekkeuken in de Bürstner biedt voldoende werkruimte. Het gasfornuis met elektrische ontsteking en de spoelbak is ook voor een spaghettipan groot genoeg. Ledspots aan de onderkant van de bovenkastjes geven goed licht. In de opening van de bovenste schuiflade, met daarin de bestekbak, zijn de goed toegankelijke gaskranen gemonteerd.

De keuken van de Adria heeft een iets kleiner werkvlak, maar is beter uitgerust: de fabrikant levert er een precies passend kunststof onderdeel bij waardoor het water van het natte serviesgoed direct in de spoelbak druipt. Dit onderdeel past exact op het werkvlak en bovendien ook precies in de schuiflade hieronder.

Voor wie meer wil weten

Wil je alles weten over deze twee campers? Over hun opbouw, inrichting, prestaties op de weg en de extra’s? Dan lees je ACSI FreeLife 4-2015. In een paar muisklikken te koop op deze plek. Of gewoon in de winkel. Wil je weten wat alle nieuwe campermodellen zijn voor 2016, waaronder die van Bürstner en Adria, koop dan ACSI FreeLife 5-2015 met daarin de Koopgids.

bestel magazine

Praat mee

 1. Jt
  J A van tilburg

  ACSI Freelifeis een prachtig blad met veel informatie .en voor iedereen staat er wel iets leuks in. ga zo door !!!!

  Reageer
  0
  0

Praat mee: Adria Matrix Plus versus Bürstner Ixeo time

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht