ACSI FreeLife

Menu

V&A: Pakking verwarming lekt, wat nu?

Frans Sparla uit Ochten wil graag weten hoe hij het probleem van het lekkende Alde vloeistofverwarmingsysteem in zijn camper moet oplossen. “Het blijkt dat er koelvloeistof uit de pakking van het branderhuis lekt. Hierdoor is de pakking kapot en moet deze worden vervangen. De pakking wordt alleen door niemand geleverd. Zelfs niet door een dealer of Alde zelf.

Auteur
Sander Cox
Datum
2
2
ReactiesPraat mee
Joop

Blijkbaar is de enige oplossing om de hele unit te vervangen à € 1.740. Een vergelijkbare pakking zou ongeveer € 5 kosten. Naast dat ik dit een discutabel verdienmodel vind, ben ik toch nieuwsgierig hoe ik dit zou kunnen oplossen?”

Antwoord van Joop:

Dit branderhuis is kennelijk zo geconstrueerd dat het later niet meer uit elkaar te halen valt. In de automobielwereld komt dat vaker voor. Risicoanalyse bij de fabrikant wijst dan uit dat dit onderdeel zelden kapot gaat of te ingewikkeld is om te repareren. Heb je pech, dan zal het geheel vervangen moeten worden. Er is mijns inziens geen sprake van een verdienmodel. Misschien dat de importeur, dealer of fabrikant op grond van coulance iets voor u kan doen?

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. D

  Als inderdaad de betreffende “deksel” eraf kan : Vloeibare pakking en/of even zelf een pakking knippen uit een geschikte (vloeistof bestendige) plaat (vel) pakking materiaal. Dit is/was een heel gebruikelijke methode.

  Reageer
  0
  0
 2. PP
  Peter Palmen

  Beste Sander. Ik zou voor een vloeibare pakking gaan. In de autowereld is het meer regel dan uitzondering dat alle pakking uit een potje of tube komt. Ook voor jouw toepassing is er vast een geschikte. Vraag bij de automaterialenzaak, die hebben legio in het rek liggen. Succes, Peter.

  Reageer
  1
  0

Praat mee: V&A: Pakking verwarming lekt, wat nu?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht