ACSI FreeLife

Menu

V&A: Watertank legen tussen je kampeervakanties?

Wat doe je met de voorraad van je watertank tussen twee kampeervakanties? Dat vraagt Dirk Martens uit Tongeren zich af. “In de zomermaanden gebruiken we de camper (Carthago Malibu 600 DB Charming) frequent en staat hij maximaal twee weken stil voor de volgende trip. Moeten we de watertank vol laten of juist leeg laten lopen? Wij gebruiken het water alleen om af te wassen en ons op te frissen.”

Auteur
Joop Stam
Datum
4
4
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Chemische middelen in de watertank en het systeem ben ik persoonlijk niet voor. Ook dit zal in tegenspraak zijn met de mening van andere deskundigen en artikel verkopers. Zoveel mensen, zoveel meningen.

Tijdens de winterstop moet je de watertank uiteraard helemaal aftappen en de leidingen en pomp zo goed mogelijk droog maken. Gebruik je de tank regelmatig en gebruik je het water alleen voor sanitair en dergelijke? Laat het water dan lekker zitten. Tank leeg en eventueel een keer doorspoelen, alvorens weer te vullen. Drinkwater moet je lang koken, maar daarvoor kun je  ook flessenwater gebruiken.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. l

  Bij de voorlaatste stop met de camper, het drinkwater eruit laten lopen, pomp uit en kranen open. met weg rijden de stop, ook die van de boiler eruit laten en zo wordt alle water er tijdens het rijden uit geschud.

  Reageer
  0
  2
 2. Beste Chris Knape, dank voor uw oplettende reactie. Door een onhandige formulering is de strekking van dit verhaal niet goed overgekomen. Dit is inmiddels ook aangepast in het bericht. We hebben Joop Stam nogmaals om een reactie gevraagd. Dit is zijn advies: “Bij normaal gebruik de watertank niet leggen voor een onderbreking, maar de tank even goed doorspoelen wanneer hij leeg is.”

  Reageer
  0
  0
 3. F

  Het is geen goed antwoord op de vraag. Het gaat over de tank na 2 weken weer gebruiken, niet over de winterstalling.

  Reageer
  0
  0
 4. CK
  Chris Knape

  Wat een antwoord, nu weet je het nog niet

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Watertank legen tussen je kampeervakanties?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht