ACSI FreeLife

Menu

V&A: Waterpomp blijft continu draaien

Een waterpomp die continu blijft draaien. Daar zitten je buren en jezelf niet op te wachten. Joop Weustink uit Goor heeft hier ook last van. “Mijn waterpomp deed het niet meer, dus ik heb ik heb een nieuwe pomp gekocht. Maar de nieuwe waterpomp blijft constant draaien. Ik kan hem alleen uitzetten door de stroom uit te schakelen. Wat is er fout gegaan?”

Auteur
Joop Stam
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

Ik neem aan dat het de pomp voor de kraan in de keuken of de toiletruimte betreft. In dat geval is de waterpomp waarschijnlijk kapot gegaan omdat de schakelaar in de kraan defect is. Dat komt regelmatig voor. Hopelijk is het niet de pomp van het toilet die kapot is, de pompschakelaar is dan moeilijk te vervangen.

Kapotte waterpomp door continu draaien

De oorzaak is dat de pomp een hogere stroom vraagt dan sommige schakelaars kunnen verdragen. Verder kunnen waterpompen sneuvelen als ze droog lopen of continu moeten draaien. Ik zou me voor kunnen stellen dat ook de vorige pomp continu gelopen heeft en daarom de geest gegeven heeft.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

  1. cj

    De schakelaar van de kranen kunnen haperen waardoor de pomp blijft draaien,ook is het opletten bij het aankoppelen van de caravan aan de auto, de kranen moeten dicht staan anders kan de waterpomp tijdens het rijden blijven draaien.

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Waterpomp blijft continu draaien

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht