ACSI FreeLife

Menu

V&A: Vervangen distributieriem camper

Paul Descamps uit Mortsel rijdt in een camper en wil graag meer weten over het vervangen van de distributieriem van zijn camper (een Fiat Ducato Euro 5 uit 2012).  “Van iedere garagehouder krijg ik een ander antwoord dat gaat van 60.000 tot 120.000 kilometer of van 1 jaar tot 6 jaar. In de handleiding staat er niets van in. Misschien weet Fiat het zelf niet. Kortom wanneer moet ik de distributieriem vervangen?”

Auteur
Joop Stam
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

In het onderhoudsboekje van een Fiat Ducato/Iveco moet duidelijk aangegeven staan wanneer de distributieriem vervangen dient te worden, op kilometerstand of tijdsduur. Bij campers gaat het meestal om het vervangen van de distributieriem op basis van tijd. Mijn advies, ga te rade bij een grote Fiat-dealer met veel bestelwagens in onderhoud.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. a
  a.verstraten

  Mijn Fiat camper is 6 jaar geleden gekocht 2017, moet volgens boekje elk 6 jaar vervangen worden.Ben hier ontzettend benauwd voor, met auto heeft het vervangen me goudgeld gekost, eerste zogenaamde reparatie na plaatsing distributie riem werd geweten aan een riem welke niet deugdelijk was, dus garage probeerde kosten te verhalen op leverancier. Weet niet of hem dit is gelukt.
  Daarna weer problemen heb de auto bij garage afgeleverd en verteld dat ik hem pas kwam ophalen wanneer het ook echt in orde was. Achteraf hoorde ik van andere monteur dan de spanroller verbogen was en er een breuk was op spanroller. Kleppen vernieuwd, en daarna heeft de moter altijd een lekkage gehad omdat de koppakking waarschijnlijk niet was vernieuwd. Alles bij elkaar heb ik 4000 euro betaald voor de reparaties. Had achteraf meteen de BOVAC instanties moeten verwittigen.
  Hoorde later dat APK keuring ook al eens was ingetrokken.
  Betrefd een garage omgeving Kruiningen en omgeving

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Vervangen distributieriem camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht