ACSI FreeLife

Menu

V&A: Lpg-tank in de camper bouwen

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
9
9
ReactiesPraat mee

Vraag van Okke Hoogland uit Lommel, België:

Is het aan te bevelen om een lpg-tank in de camper in te bouwen? Zo ja, welk type raad je aan? Heb je ook ervaring met installateurs en is een buitenaansluiting aan te bevelen?

Antwoord van Joop:

Lpg is een stuk goedkoper dan flessen propaangas. De inbouw is aan te raden als je veel propaangas gebruikt, op wintersport bijvoorbeeld. En ook als je lang onderweg bent in landen waar het aanvullen van de propaanvoorraad moeilijk of onmogelijk is.

Ik raad het niet aan als je met 10 kilogram propaan één of meer vakanties toekunt. Ik beveel uit principe geen bedrijven aan, tenzij ik er persoonlijk ervaring mee heb. Laat de inbouw door een gecertificeerd bedrijf uitvoeren. Een buitenaansluiting is handig, zodat je gebruik kunt maken van een lpg-tankstation.

Heb jij ook een vraag voor onze expert Joop?

stel je vraag

 

Praat mee

 1. T

  Welke drukregelaar is verstandig te gebruiken bij gebruik van lpg tank 30 liter.29 bevriest zal 50 goed zijn.??

  Reageer
  0
  0
 2. h

  sinds 01-01-2016 is het wettelijk toegestaan om lpg te gebruiken voor koken /verwarming, inde camper en te tanken bij tankstations.

  Reageer
  1
  0
 3. Wl
  W.H.van der luit

  Wat zijn de regels in de stalling i.v.m.verzekering tijdens ce stallingsperiode de eigenaar van mijn stalling zegt dat de flessen er uit moeten omdat deze niet als vast wordt aangerekend dit vind ik overigens vreemd omdat er auto’s staan met een gasinstallatie.Heeft iemand hier een antwoord op?

  W.H.van der luit, oegstgeest

  Reageer
  0
  0
 4. p

  Hoezo strafbaar? zeker niet in campers en caravans. Het is zelfs toegestaan met een losse LPG-tank in de ruimte waar voordien een propaan of buta-gastank stond.
  Ook een buiten aansluiting is niet nodig en volgens europesche richtlijnen kun je de tank bij elk tankstation in europa vullen. Dat kunnen ze niet meer weigeren zoals dat vroeger wel kon. Een filter tussen de tank en de gebruiker is wel aan te raden om vervuiling van de apparatuur en daardoor eventuele storing tegen te gaan. Het zijn kleine verwisselbare filtertjes in een klein huis in het slanggedeelte, filters die b.v ook voor compressors gebruikt worden.

  Reageer
  0
  0
 5. K
  K.Kuijper

  Wij hebben een gastank van 40 liter ónder de auto hangen.
  Dat betekent dat wij het gaskastje in de camper als extra bergplaats voor andere dingen gebruiken.
  De tank vullen wij bij een speciaal gasvulstation met propaan. Dat geeft geen roet met koken; geen aanslag IN de boiler en verwarming en is daardoor veiliger.
  Dit gas is wel een stukje duurder dan LPG bij de benzinepomp. Het wordt ook gebruikt door marktkooplui die bijvoorbeeld vis bakken op de markt.
  Ik haal dit gas in Bunschoten, industrieterrein de Krinkels.
  Let op: LPG tanken voor koken en verwarming is strafbaar! Het is bedoeld als brandstof om een voertuig voort te bewegen…

  Reageer
  0
  8
 6. bb
  ben van bebberen

  houdt u wel in de gaten dat uw lpg tank (let op: stationaire tank! , dus geen grijze doch een rode ) in een verwarmde ruimte komt te liggen, veel mensen vergeten dit.

  Reageer
  0
  0
 7. AS
  Andries Schut

  LPG is een mengsel van propaan en butaan als het vriest zal de propaan als eerste ver dampen en blijft er steeds meer butaan in de tank die zal als het warmer word ook verdampen maar butaan is niet geschikt voor winterse koude

  Reageer
  0
  0
 8. HR
  Hans Rozie

  Wij hebben sinds een week 2 aluminium gasflessen die met lpg gevuld worden laten plaatsen met een buitenaansluiting, er is een filter tussen de gasflessen geplaatst die één keer per jaar wordt schoongemaakt, zodat geen aanslag kan plaatsvinden. Wij hebben dit bij De Jong in Hattem laten doen.

  Reageer
  0
  0
 9. AL
  Andre Linning

  Wij stoken al vele jaren op LPG in onze campers op zich geen probleem alleen af en toe het schoorsteentje van de koelkast reinigen ivm aanslag aan de binnenzijde waardoor je gas gaat ruiken tijdens gebruik en dat is in zijn geheel niet prettig.

  Reageer
  0
  0

Praat mee: V&A: Lpg-tank in de camper bouwen

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation