ACSI FreeLife

Menu

V&A: Koelkast te koud afgestemd

De temperatuurregeling in de koelkast van je kampeermiddel komt best precies. Ga maar na. Als de koelkast te koud is afgestemd, zit je met half bevroren producten, en daar heeft Frans van Breda uit Tilburg last van met zijn Volkswagen Crafter.

Auteur
Joop Stam
Datum
ReactiesReageer
Joop

“Wij hebben een koelkast Electronic RM 6361 (L) ingebouwd en plotseling wordt hij nu veel te koud, op zowel gas als op stroom. De koffiemelk in de fles die in de deur stond, was zelfs niet meer vloeibaar en de sla in de groentenbak bevroren….
Hebt u enig idee wat er mis kan zijn?  We hebben geen idee waar we het moeten zoeken en hopen dat het te repareren is…”

Antwoord van Joop:

Dit is weer eens een nieuwe en tot dusver ongekende variant van de problemen met de trio-absorptie koelkast. Meestal is de koelcapaciteit, met name op gas en een warme omgeving, hopeloos slecht tot onvoldoende. Dat is de aard van het systeem.

Wellicht thermostaat defect

Wat ik kan bedenken is dat de thermostaat, die de temperatuur in de kast moet bewaken door het regelen va de energietoevoer, van slag of defect is. Ik lees niets over het effect van terugdraaien van de diverse regelknoppen naar de minimum-stand.

Heeft dat geen invloed dan is bijna zeker de thermostaat defect, en staat ie op maximum. Helaas zal dat soms betekenen dat de kast uitgebouwd moet worden tenzij de thermostaat van achter, via de ventilatie roosters bereikbaar is

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

Praat mee: V&A: Koelkast te koud afgestemd

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht