ACSI FreeLife

Menu

V&A: Hoe beperkt ben je met een Euro 4- en Euro 5-camper?

Er worden op dit moment veel oudere campers aangeboden en verkocht. Daar zitten relatief veel campers bij die voldoen aan Euro 4 of 5. Met zo’n camper hoop je nog een aantal jaar te kunnen doen, maar is dit ook zo of worden de millieubeperkingen met betrekking tot Euro 4 en 5 zo streng dat je geen kant meer op kan?

Auteur
Sander Cox
Datum
6
6
ReactiesPraat mee
Joop

Antwoord van Joop:

De reden dat er veel campers worden aangeboden die voldoen aan de Euro 4- en Euro 5-emissienorm, is dat bezitters vrezen daar straks niet meer overal mee te mogen komen. Het is in veel Duitse binnensteden voor deze voertuigen al een probleem. In Frankrijk worden de regels ieder jaar strenger en in sommige Belgische steden zijn er ook al milieuzones.

widget fl tijdloos plat 300x300 button rood1

Krijg jij geen genoeg van caravans en campers?

  • Lees meer in ACSI FreeLife
  • 3 nummers voor slechts € 12,95
  • Loopt automatisch af
Meer info

‘Safe tot 2025 als je niet de stad in hoeft’

Bovendien zal heel Wallonië in 2023 taboe zijn voor diesels die niet minstens aan de Euro 5-norm voldoen en in 2025 wordt dat aangescherpt naar Euro 6. Er zit dus wel een zeker risico aan het kopen van een camper met slechts Euro 4 of Euro 5, zeker als je van plan bent die langer te houden. Tot 2025 zit je vermoedelijk nog wel goed als je de stad niet in hoeft, maar daarna zal het ieder jaar problematischer worden.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

  1. JG
    J.A.A.M. GIEBEN

    stel oplichters zijn het, dat handje vol campers zet toch geen zoden aan de dijk, ze moeten eens kijken naar de grote jongens wat die de hele dag 24 uur lang uitstoten.

    Reageer
    6
    1
  2. FM
    Frans Martens

    Met een oldtimer geen last van!

    Reageer
    1
    2
  3. LK
    LJM Kissing

    milieu, zeker nooit gehoord van het uitsterven van die ouwe zooi! rij er zelf een van 24 jaar oud met 130k en in nieuwstaat!

    Reageer
    0
    1
  4. dg
    de groot

    lang leven de milieu maffia

    Reageer
    2
    2
  5. W

    Onze camper is 29 jaar jong hoe zit het daarmee dan ??

    Reageer
    3
    0
  6. Vl
    Van cleemput luc

    Ik rijd meestal van de camping met de fiets naar de stad of dorp in de omgeving ik denk ook dat ze wel een soort taks zullen effen om nog met euro 4 of 5 in de stad te rijden

    Reageer
    0
    0

Praat mee: V&A: Hoe beperkt ben je met een Euro 4- en Euro 5-camper?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht