ACSI FreeLife

Menu

Upgrade je camper

Het kan charmant zijn, een piepje, fluit, kraak of rammel in je camper. Dat maakt het immers jouw camper. Ga je je eraan ergeren, dan is het tijd om er iets aan te doen. Met deze tips is je camper snel weer in topstaat.

Auteur
Sander Cox
Datum
ReactiesReageer
Upgrade je camper

Of je nu een nieuwe camper hebt of een tweedehands camper, veel kampeerders ergeren zich aan de eigenaardigheden van hun voertuig. Bij de een piept het dakraam, bij de ander rammelen de meubels, soms zijn de ramen zelfs door amateurdieven open te breken. De lijst met kleine irritaties is onuitputtelijk.

Beveilig je camper

Veel ergernissen zijn verrassend makkelijk op te lossen, laten we je zien. Ook sommen we verbeteringen op die je camper aanzienlijk veiliger maken, bijvoorbeeld door je ramen tegen inbraak te beveiligen en een systeem te monteren om de bandenspanning te controleren.

Tip 1: Verbeter het rijcomfort

Het standaard Fiat Ducato-chassis is niet altijd even vriendelijk voor de inzittenden. De vering is niet altijd even optimaal. Hoe kun je het rijcomfort verbeteren? Er zijn twee manieren om het aan te pakken: via de banden-velgencombinatie of het chassis. Er bestaan speciaal voor bestelwagens en campers ontwikkelde 18 inch-wielen van aluminium, die in combinatie met draagkrachtige banden wonderen verrichten voor het rijcomfort. Door de bandenspanning iets te verlagen, vergroot je het raakvlak van de band en het wegdek. De draaglast en rijveiligheid stijgen en de camper rijdt rechter dan ooit. Voor deze overstap tel je zo’n € 2.000 neer.

Tip 2: Demp het fluitconcert

Het fluit en giert vaak rond de camper, helemaal als je op de snelweg rijdt. Dakramen zijn niet altijd even geluiddicht. Ze zorgen voor licht en frisse lucht en zijn dus nodig, maar technisch liggen ze vaak nog op het niveau van jaren geleden, met alle ongewenste herrie van dien. Geen spoiler, vaak aangeraden om de wind van het dakraam weg te leiden, kan het probleem helemaal verhelpen. Integendeel, de meeste spoilers versterken het geluid alleen maar. De lucht stroomt over het dakraam en er ontstaat onderdruk, waardoor het raam uit zijn sponning wordt gezogen. Gevolg: een nog imposanter fluitconcert.

Nog meer ergernissen

Zit jouw ultieme ergernis er nog niet tussen? In ACSI FreeLife 3-2018 gaan we nog uitgebreider in op tip 1 en 2 én zetten we vijf andere camperergernissen op een rij, van bandenspanning tot beveiliging.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Upgrade je camper

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht