ACSI FreeLife

Menu

Slecht gesteld met botsveiligheid buscampers

Stel je voor, je rijdt in een buscamper met 56 kilometer per uur frontaal tegen een stationwagen met dezelfde snelheid. Hoe brengen de chauffeur en bijrijder én de camper het er dan van af? In de video die je hieronder kunt bekijken zie je het resultaat. Eén ding is in ieder geval duidelijk: op gebied van botsveiligheid bij buscampers valt er nog flink wat te winnen.

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
botsveiligheid_botsproef_ADAC

De botsproef met de buscamper en de personenauto werd uitgevoerd door de ADAC, Duitslands grootste automobielclub. In de crashtest botste dus een buscamper frontaal op een stationwagon.

Kreukelzone auto niet bestand tegen dubbel zo zware camper

De kreukelzones van beide voertuigen werden hierbij flink geraakt. De constructie van de voorzijde van de camper kon de energie van de botsing nauwelijks opvangen en ook de kreukelzone van de personenauto bleek niet bestand tegen de bijna dubbel zo zware en volgeladen camper (3.500 kilogram).

campdrieDeze infographic laat het risico van verwondingen bij de inzittenden zien. Links de inzittenden van de camper, rechts de bestuurder van de personenauto.

Botsveiligheid van mijn (bus)camper of trekauto?

Nu je deze video hebt bekeken, vraag jij wellicht af hoe het eigenlijk gesteld is met de botsveiligheid van jouw (bus)camper of trekauto? We horen graag hoe veilig jij je voelt in je kampeermiddel en of dat je wel eens een botsing hebt meegemaakt waarbij de botsveiligheid te wensen over liet. Laat jouw ervaringen hieronder in een reactie achter of reageer met een mail naar redactie@acsifreelife.nl

Praat mee

 1. Wim Tavernier

  Had deze video reeds op YouTube gezien.
  Ik wil hier wel opmerken dat de veiligheid niet meer of minder is dan de duizenden bestelwagens die rondrijden. Ik denk dat geen enkele auto, bestelwagen, bus, vrachtwagen…..goed uit zo een test komen. Uiteindelijk is het NIET de bedoeling om te crashen maar om te genieten van je campeermiddel.
  En als ik dan toch moet kiezen liever met m’n bus dan met een integraal. Denk dat je dit niet wilt zien……

  Een buskampeerder en prof. autocarchauffeur.

  Reageer
  4
  0

Praat mee: Slecht gesteld met botsveiligheid buscampers

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht