ACSI FreeLife

Menu

V&A: Wanneer moet ik de banden van mijn camper vervangen?

Bijna iedereen vraagt zich wel eens af wanneer de banden van je camper, caravan of auto aan vervanging toe? Zo ook Siebe Anema uit Kinswerd. “De banden van mijn camper zien er nog heel goed uit, maar volgens de DOT-code zijn ze nu zeven jaar oud. De verzekering verplicht me om ze nu te vervangen, is dat geen onzin? Mijn auto rijdt veel langer dan zeven jaar op dezelfde banden.”

Auteur
Sander Cox
Datum
1
1
ReactiesPraat mee
Joop

Op iedere band prijkt een DOT-code van 4 cijfers. Deze code geeft aan in welke week en welk jaar de banden zijn geproduceerd. De code DOT 2316 betekent dus: week 23 jaar 2016.

Antwoord van Joop:

Het antwoord is simpel: als je verzekerd wil blijven bij deze verzekeraar moet je de voorwaarden accepteren. Of het onzin is om ze te vervangen, dat is een andere discussie. Camperaars moeten zich realiseren dat elke band al rollend zo’n 900 kilogram moet dragen.

Ze moeten de eerste oneffenheden in de weg opvangen, ervoor zorgen dat de remkracht wordt overgebracht op de weg en regelen dat je daadwerkelijk van richting verandert als je aan het camperstuur draait. (Camper)banden worden slechter en minder veilig als ze verouderen, dus ik kan me zo voorstellen dat een verzekeraar een grens in de voorwaarden opneemt.

Ook een vraag aan Joop? Stel hem via dit formulier.

Praat mee

 1. J

  Wij rijden 4 jaar met de camper en 31000 km. ( 3,5ton ) Nog 1jaar of tot 40000km en dan nieuwe. Het is de veiligheid die ik neem.
  Zelfde met de remblokken worden iedere onderhouds beurt nagekeken bij dealer. Op veiligheid kun je niet besparen. Daar bestaat geen betwisting over . Groetjes Jurgen uit België

  Reageer
  1
  0

Praat mee: V&A: Wanneer moet ik de banden van mijn camper vervangen?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht