ACSI FreeLife

Menu

Proftest: Bürstner Delfin T 680 G

Met de Delfin-serie heeft Bürstner een klassieker opnieuw op de markt gebracht. De Delfin T 680 G volgt met zijn indeling een nieuwe trend. Maak kennis met Flipper 2.0.

Auteur
Katinka Schippers
Datum
ReactiesReageer
Profitest Burstner Delfin T 680 G Harmony Line Mutschler 24

Drie jaar voordat de tv-dolfijn in ’64 zijn debuut maakte, bracht Bürstner de Delphin al op de markt, de vriend van alle caravanliefhebbers. In 1975 veranderde de naam van de Delphin in Flipper. In 2003 keerde de Delfin terug, dit keer met f in plaats van ph, en de naam prijkte op de eerste camper van een Duitse fabrikant op basis van de Renault Master. Zijn handelsmerk was het maritieme uiterlijk met pastelblauw decor.

Face-to-face zitgroep

De Bürstner Delfin T 680 G treedt met het Harmony Line-pakket aan voor de proftest. Het 6,95 meter lange 3,5 ton wegende voertuig heeft een zeer trendy indeling. Boven de ruime face-to-face zitgroep, die tot bed kan worden omgebouwd, is een elektrisch hefbed aangebracht, zodat de Delfin T 680 G ook zonder vast bed plaats biedt aan vier personen.

Achter de zitgroep is de keuken te vinden met een aparte koelkast naast de toegangsdeur. Achterin de camper heeft de halfintegraal een toiletruimte over de hele breedte van het interieur, met daarachter bovenin een grote kledingkast en onderin een garage met twee deuren.
De basisprijs van de Bürstner Delfin T 680 G bedraagt € 73.460 plus
€ 7.550 voor het Harmony Line-pakket. Bovendien zitten er nog wat opties in onze Delfin zoals de 140 pk turbodiesel.

Interieur

Was de royale toegangsdeur al geslaagd, de positieve indruk wordt versterkt bij het binnengaan van de Delfin T 680 G. Omdat er geen vast bed ruimte in beslag neemt en deze Delfin geen klassieke garage achterin heeft, is er navenant meer ruimte voor de zitgroep, de keuken en het hefbed. De veertien centimeter hoge opstap naar de toiletruimte stoort in de praktijk niet, maar zorgt juist voor een visuele scheiding van de twee ruimtes. Ook de twaalf centimeter hoge overgang van de vloer naar de stuurcabine stoort niet en het meubilair is zorgvuldig geassembleerd door Bürstner.

Zitten en slapen

Wie de plattegrond van de Bürstner Delfin T 680 G bekijkt, merkt het al snel: zitten en slapen doe je op dezelfde plek. De ongewoon ruime face-to-face zitgroep biedt samen met de in hoogte verstelbare voorstoelen plaats aan maximaal zeven personen. De tafel daartussenin heeft een blad dat in vier richtingen kan worden verschoven en halverwege kan worden omgeklapt. Dit maakt de toegang tot de cabine nog gemakkelijker.

Hefbed

Optioneel kan de tafel verlaagd worden, en na het oplossen van een korte zitkussenpuzzel ontstaat hier een bed van 206 x 130 centimeter met redelijk ligcomfort. Het belangrijkste bed is echter het elektrisch bedienbare hefbed boven de zitgroep. Een uitstekend detail is de schakelaar voor de bediening, die is beveiligd met een afneembare sleutel en is weggewerkt achter de bekleding van de besteklade.

Keuken en toiletruimte

De hoekkeuken profiteert ook van de extra ruimte in de Delfin T 680 G. Het werkblad is aangenaam groot. De afstand tussen de branders van de driepitskookplaat met elektrische ontsteking is voldoende voor middelgrote potten en pannen. De 142 literkoelkast is ook goed gedimensioneerd, en de boven- en onderkast bieden veel opbergruimte.

Het pronkstuk in de Delfin T 680 G is de toiletruimte achterin. Je gaat er naar binnen via een opstapje en door een gemakkelijk te gebruiken, ruimtebesparende sectionaaldeur. Aan de linkerzijde heeft de fabrikant een grote wastafel en het draaibare toilet geïnstalleerd, aan de rechterzijde is een afgescheiden douche met goed sluitende acrylglazen deuren te vinden.

Wil je de geliefde allemansvriend van Bürstner nog beter leren kennen? Lees dan het uitgebreide artikel in het decembernummer van ACSI FreeLife!

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Proftest: Bürstner Delfin T 680 G

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht