ACSI FreeLife

Menu

Zo zit je er warmpjes bij in het voorjaar

Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil, dus het kan maar zo flink koud zijn als je voor het eerst weer met je camper op pad gaat. Met isolatiematten voor je bestuurderscabine ga je de strijd tegen de kou aan.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

Om de kou in het vroege voorjaar te weren bewijzen isolatiematten voor je bestuurderscabine goede diensten. Ze zijn er in één stuk, maar ook in meerdere delen. De keuze aan isolatiematten is groot, evenals de variatie in prijs. Vandaar dat we de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

Koudste plek

De bestuurderscabine is vaak de koudste plek in de camper. Met alleen plaatstaal en glas als omhulsel verdwijnt hier de meeste warmte naar buiten. Beslagen ramen en een niet-gelijkmatige verdeling van de warmte krijg je in de greep met isolatiematten.

Isolatiematten zijn er in verschillende uitvoeringen: alleen voor de voorruit, voor de zijramen of als hoes – een soort winterjas – voor de hele cabine inclusief de motorkap. Heel praktisch zijn de uitvoeringen waarbij je de voorruit vrij kunt maken zonder de hele hoes te hoeven verwijderen. Zo krijg je overdag licht in de camper en kun je van het uitzicht genieten.

Thermoglas XXL Fiamma

Isolatiematten en -hoezen zijn er voor alle soorten opbouw en basisvoertuigen. De Thermoglas XXL Ducato van Fiamma is bijvoorbeeld geschikt voor Fiat Ducato’s vanaf het bouwjaar 2006 en kost ongeveer € 220. Deze hoes bestaat uit twee delen. Het bovenste deel dekt de voorruit en de zijramen van de bestuurderscabine af, het onderste deel de hele motorkap. Desgewenst kun je de voorruit vrijmaken zonder de hoes te hoeven afnemen.

Kantop Extherm

De isolatiemat van het Duitse bedrijf Kantop heet Extherm; de verschillende uitvoeringen passen op alkoofcampers, halfintegralen, buscampers en integraalcampers. Ze bestaan uit twee delen voor beide zijkanten en een frontdeel. Het laatste kun je openen. Bij integraalcampers moeten eerst bevestigingsstrips op de zijramen worden vastgekleefd om daar de matten op vast te zetten. Een driedelige set voor de Fiat Ducato kost € 137. Het bedrijf bezorgt ook bestellingen in Nederland.

Wigo

De isolatiemat voor de bestuurderscabine van Wigo kost met € 567 heel wat meer. Deze hoes omspant niet alleen de ramen maar ook de motorkap en hij reikt tot de grond. Daardoor kan er geen wind onder de camper komen waarmee warmte wegwaait. Je kunt deze hoes niet alleen opklappen, maar ook compleet delen. In de zomer kan het deel voor de ramen als zonwering dienen. Ook het aanbrengen gaat hierdoor makkelijker. De isolatiehoes past op alle gangbare basisvoertuigen.

Hindermann

De isolatiemat van Hindermann dekt de voorruit en de zijramen af. Desgewenst kan de mat gecompleteerd worden met de isolatiemat Lux Duo die ook de motorkap tot aan de grond omhult. Dit deel wordt met klittenband aan de isolatiemat voor de ramen verbonden en kan ook later worden aangeschaft. Het deel voor onder bestaat uit hetzelfde materiaal als het bovenste deel, maar de isolatie is wat dunner. De isolatiemat Lux voor de Ducato kost vanaf € 320, het bijbehorende onderdeel Lux-Duo kost vanaf € 250. Er zijn uitvoeringen voor alle gangbare basisvoertuigen en bouwjaren.

Ook goed om te weten: isolatiematten reduceren je gasverbruik aanzienlijk en maken het kamperen in het vroege voorjaar, najaar of de winter veel aangenamer.

Bron: MPS, Anne Mandel, foto’s: fabrikant (Fiamma Thermoglas XXL)

Praat mee

Praat mee: Zo zit je er warmpjes bij in het voorjaar

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation