ACSI FreeLife

Menu

Zijwindassistent Hymer getest

Bij de introductie van de huidige Mercedes Sprinter was de zijwindassistent alleen verkrijgbaar voor bestelbussen. Nu houdt de assistentie ook de Hymer ML-T in het goede spoor. ACSI FreeLife nam de proef op de som.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Het waait stevig. De 16 turbines van de windtunnel haaks op de testbaan zorgen voor een stevige bries, met een windsnelheid van 80 kilometer per uur. Een goede 100 kilometer rijdt de Hymer ML-T met een Mercedes Benz Sprinter als basis. De stevige windvlaag treft het voertuig plotseling, maar in plaats van op de tweede rijstrook terecht te komen, gaat er een kleine ruk door de camper, de tester voelt een remingreep en de ML-T blijft in zijn rijstrook. En alles zonder ingrijpen van de bestuurder.

Vanaf 80 kilometer p/u

Campers reageren vanwege een groter windvangend oppervlak meer op zijwind dan auto’s. Om de veiligheid en het comfort nog verder te verhogen, heeft Mercedes Benz de, in de bestelauto standaard aanwezige zijwindassistent voor de Sprinter bestelbus, nu voor het eerst in een camper toegepast. Het veiligheidssysteem wordt vanaf 80 kilometer per uur automatisch geactiveerd en gebruikt de sensoren van het standaard aanwezige elektronische stabiliteitsprogramma ESP.

Zelf testen?

Wil je precies weten hoe dit systeem werkt? In de 2-2015 editie van ACSI FreeLife leggen we dit uitgebreid uit. Zelf voelen hoe de Hymer ML-T op basis van Mercedes Sprinter rijdt? De camper circuleert op dit moment bij de Nederlandse dealers. Kijk hier voor een overzicht van de data en dealers. Vervolgens maak je een afspraak voor een proefrit.

bestel magazine

De Hymer ML-T op basis van Mercedes Sprinter rijdt? De camper circuleert op dit moment bij de Nederlandse dealers. Kijk hier voor een overzicht van de data en dealers. Vervolgens maak je een afspraak voor een proefrit.

Praat mee

Praat mee: Zijwindassistent Hymer getest

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation