ACSI FreeLife

Menu

Welk type camper of caravan kies jij?

Campers en caravans zijn er in vele soorten en maten. Daarom zetten we hier de verschillende typen op een rij.

Auteur
Ivo van den Dijssel
Datum
ReactiesReageer

Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

Campersoorten

1

Halfintegraal

De halfintegraal is een samenstelling van de cabine en het chassis van het basisvoertuig en het opgebouwde woongedeelte van de camperfabrikant.

2

Integraal

Hier is het hele koetswerk geproduceerd door de camperfabrikant. De opbouw omvat – ‘integreert’ – de gehele carrosserie.

3

Motorhome

Dit is ook een integraalcamper, maar (nog) groter en luxueuzer.

4

Buscamper

Momenteel is de buscamper populair. Hij is er in een bestelwagen variant of een bus zoals de Volkswagen T5.

5

Alkoof

Lange tijd was een camper bijna per definitie een alkoofcamper. Kenmerkend aan dit model is de uitbouw voor het bed boven de cabine.

Caravansoorten

1

Tweepersoonscaravan

De traditionele indelingen van tweepersoons caravans zijn in trek vanwege de mogelijkheid om uit verschillende soorten bedden te kiezen: de klassieke indeling combineert een rondzitgroep met een tweepersoonsbed in de lengterichting. Een heel compacte indeling is met een dwars geplaatst vast bed. Indelingen met twee eenpersoonsbedden zijn ook populair. Een brede caravan kan een queensbed hebben, waar je aan beide kanten kan instappen.

2

Compacte caravan

De kleine afmetingen en het lage gewicht maken een compacte caravan erg aantrekkelijk voor diegenen met een kleinere auto of zij die er tegenop zien om met een enorm gevaarte te rijden.

3

Wintercaravan

In beginsel is overigens iedere caravan geschikt voor de winter, maar de een is wel meer geschikt dan een andere door zijn isolering, verwarming en/of indeling. Fabrikanten Kabe, Cabby, Polar en Solifer specialiseren zich volledig op winterse temperaturen. All round fabrikanten als Dethleffs en Fendt hebben ze echter ook.

4

Bijzonder luxe caravan

De luxe caravanmodellen zijn ingericht als kleine hotelsuites. De caravans hebben een indeling die je het gevoel van een lounge bezorgt. Ze hebben veel lichtinval. De Hobby Landhaus bijvoorbeeld, is niets minder dan een rijdende kampeervilla.

5

Retrocaravan

Voor de stijlbewuste kampeerder zijn er caravans met een retrovormgeving. Het oog wil immers ook wat. De Airstream Bambi is bijvoorbeeld een lust voor het oog.

6

Vouwwagen

Vouwwagens zijn ware ruimtewonderen, ze hebben vaak tot 8 slaapplaatsen, maar wel wanden van tentdoek. Qua vormen en kleuren zijn ze trendgevoelig, hoewel ook de klassieke modellen hun marktaandeel weten te behouden.

Wil je het hele verhaal lezen, inclusief alle foto’s en schematische weergave van de indelingen? Koop dan ACSI FreeLife 5-2015 in de winkel of online.

bestel magazine

Praat mee

Praat mee: Welk type camper of caravan kies jij?

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation