ACSI FreeLife

Menu

Volle kracht vooruit: Chausson Welcome

Ford heeft de nieuwe Transit gepresenteerd. De Chausson Welcome 718 EB is de eerste camper met deze bestelwagen als basisvoertuig.

Auteur
Charlotte Kipp
Datum
ReactiesReageer

De Franse Trigano Groep, waaronder Chausson valt, is vaste afnemer van Ford. Het lag dus in de lijn der verwachtingen dat voor de nieuwe Chausson ook bij Ford zou worden aangeklopt.

Een goed figuur

De opbouw en vooral de vorm van de polyester kap boven de cabine zijn nieuw van vorm, waardoor die nu zowel op een Fiat als op een Ford passen. En het mag gezegd worden: het nieuwe, stoere Transit-front met z’n markante radiatorgril slaat een goed figuur onder de ‘overjas’ van Chausson. De Transit-cabine is bovendien iets groter, wat de bewegingsvrijheid en zitpositie ten goede komt.

Moderner en hoogwaardiger

Het dashboard blijft functioneel, zoals we van Ford gewend zijn, en ziet er nu een stuk moderner en hoogwaardiger uit. Typische aanpassingen voor campergebruik, zoals de handrem links in plaats van rechts, zijn uiteraard doorgevoerd. De 2.2 liter-motor is verkrijgbaar met 100, 125 en 155 pk. De nieuwe Chausson is uitgevoerd met de 155 pk-motor, een uitstekende keuze voor de 7,50 meter lange halfintegraal.

Het interieur van de Chausson Welcome 718 EB

Het interieur geeft een ruime indruk, met centraal achterin een queensbed, zoals we al kenden van de Chausson op een Fiat Ducato. Een schuifdeur scheidt het bed, de toiletruimte en separate douche van de rest van de camper. De hoekkeuken met grote koelkast biedt veel plek en comfort. Voorin ten slotte zijn de L-zitgroep en zijbank en het hefbed ondergebracht. De meubels en stoffen zijn uitgerust in nieuwe dessins met een modernere, frisse look, die we dit voorjaar al zagen bij de Titanium-modellen 610 en 728 EB.

Het gebruik van de Transit als basisvoertuig, voel je als koper ook in je portemonnee. De precieze bedragen zijn nog niet bekend, maar naar eigen zeggen zal de Chausson met Transit zo’n € 2000 goedkoper zijn dan dezelfde camper met een Ducato als basisvoertuig. Alle elementen voor een succesvolle start zijn aanwezig.

© MPS 2014
Tekst: Jürgen Bartosch
Foto: Sebastien Sassoulas

Praat mee

Praat mee: Volle kracht vooruit: Chausson Welcome

Naam is verplicht
Een e-mail adres is verplicht

Confidental Infomation